Egynyári kaland: kezdett a 2. évad

Közel 2 évet kellett várni a Duna TV saját gyártású ifjúsági sorozatának, az Egynyári kalandnak a folytatására. A várakozás megérte, hiszen sikerült kiküszöbölni a sorozat szinte minden hibáját, köszönhetően a rendező és forgatókönyvíró Zomborácz Virág által alkalmazott változtatásoknak. Zomborácznak egyáltalán nem volt könnyű feladata, hiszen Vécsei Miklós színházi elfoglaltsága miatt csupán két epizód erejéig tudott szerepelni, így a karaktere és Dobos Evelin alakította Dóra között elindított szerelmi szálat valahogyan el kellett varrni. Szintén dramaturgiai kihívás volt, hogy az első etapban szintén főszerepet játszó Döbrösi Laura karakterét pótolják. A sorozat második évadában végül két új szereplő került bemutatásra: Király Dániel és Walters Lili, akik Levit és Lucát, a testvérpárt alakítják és ezúttal az ő házukba költöztek be a fiatalok. A rendezőnő természetesen az első évad történéseiből indult ki, ebből fakadóan a második szériában a Rubóczki Márkó alakította Bence és a Schmidt Sára alakította Zsófi már egy párként, Dóra pedig szingliként tért vissza a sorozatba.

vlcsnap-6337-02-27-00h54m20s630-1024x576

Dobos Evelin, Rubóczki Márkó és Schmidt Sára maradtak a második etapra is. Fotó: MTVA

Zomborácz zseniálisan építi a történetbe az élet valós problémáit megadva azt az erős löketet, amire a sorozatnak mindig is szüksége volt. A probléma forrása már nem az, hogy a régi nyaraló poros és dohos, hanem az, hogy egyáltalán nincs szállás, se munka, se függetlensége az embernek vagy éppen nem úgy működik a szex, ahogy azt a felek gondolták.

Abban biztos vagyok, hogy a koncepció, szöveg és design tekintetében újra gondolt sorozat ismét nagy népszerűségre fog szert tenni, amihez a népszerű vendégszereplők (Dobó Kata, Trokán Nóra, Gyabronka József, Bányai Miklós) is hozzájárulnak majd. Az Egynyári kaland másodszor is állta a sarat, ugyanis remekül újra élesztette a rendszerváltás utáni időkben megismert ifjúsági sorozat műfaját, de az eredmény jobb, modernebb és a fiatal generáció számára is élvezhetőbb lett.

Laczkó Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s