Egyszer volt hol nem volt: vége a 6. etapnak

Szirupos klisékkel teli boldog befejezésekkel zárult az ABC sorozata,  a Once Upon a Time, ami végül megkapta a zöld jelzést a hetedik évadra is.

Az igazság az, hogy az OUAT iránti kezdeti rajongásom átcsapott egy ’csak megszokásból nézem, mert nincs jobb dolgom’ érzetbe. Nem csoda, hiszen a Disney jogokat magénak tudó sorozat szezonok óta több sebből is vérzett: a lagymatag részek, a karakterek felhalmozása, az olcsó érzetet keltő CGI megoldások mind a sorozat nézettségének rovására ment. Érezni lehetett, hogy a készítők a hatodik etap finaléját befejezésnek szánják, hiszen a sorozat musical epizódja sem javított a nézettségi adatokon.

Black-Fairy

A sorozat fő problémája, hogy egyszerűen megfáradt a történet és a karakterek sem fejlődtek. A készítők szinte kapkodtak, hogy általuk duplacsavarnak gondolt megoldásokkal növeljék a nézettséget. Gondolok itt a Gonosz Királynő visszahozására, a Sötét Tündérrel való harcra vagy Zelena (Rebecca Mader) megtartására. Míg az utóbbi karakterben rengeteg potenciál volt (a harmadik etapban gyönyörűen felépítették a Nyugati boszorkány karakterét), addig számomra úgy tűnt, hogy sok más mellékszereplőhöz hasonlóan, nem igazán tudtak mit kezdeni a Zelena-val. A túl sok szereplő felhalmozása miatt, a készítők lába alól kicsúszott a talaj, ráadásul rengeteg kérdést hagytak megválaszolatlanul.ouat-wedding

A dupla finálé alapvetően igyekezett minden szálat elvarrni kisebb-nagyobb sikerrel: Hook és Emma kapcsolatának kiteljesülése szinte biztos volt, Mary Margaret és David karaktere egy fikarcnyit sem változott, Henry pedig megmaradt ugyanolyan naiv kisfiúnak, mint ahogy az első évadban megismerhettük. Az évad végére Zörgőfürge is egyesülhetett Belle-lel, Regina pedig továbbra is Storybrooke első embere maradt. Megjegyzem, hogy Lana Parrilla-n (Regina) kívül nehéz olyan színészt megnevezni, aki igazán megmutatta, hogy mit tud. Ez részben a készítők, részben a színészek hibája is. Mindenesetre mindenki megkapta a boldog befejezését és az utolsó vacsoráját is.

ouat-s6-utolso_vacsora_ouat

A megújult hetedik etapban marad Regina, Zörgő és Hook is, viszont a többiekkel már nem fogunk találkozni. Számomra viszont kérdéses, hogy a Henry szemszögéből rebootolt sorozat meghozza-e a korábbi sikert.

Értékelés: 4/10

Laczkó Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s