Pretty Little Liars – vége a 6. évadnak

És, bár igazából ez sikerült eddig talán a legjobbra a sorozat történelmében, örömmel írhatom le, hogy talán lassan vége a sztorinak. Meglepően rövidre sikerült amúgy a rajongók számára legtöbb válasszal és leleplezéssel szolgáló etap, az eddig 24-25 részekhez képest ez a húsz igazán gyorsan repült el, főleg a második fele, ami ugye ‘A’ felfedése és az öt éves időugrás után játszódott. És bár a karaktereknek papíron igen, a sorozatnak (és főleg az íróknak) nem sikerült felnőniük… a visszatérő epizód gyakorlatilag a Pilot pontos átirata volt (oké, gondolom szándékosan, de na, akkor is…), a szereplők ugyanazokat a köröket futották, mint az elmúlt öt évben, gyakorlatilag pár frizurán kívül semmi nem változott – Emily-t pedig még ebből is kihagyták!

a4580b98928764bc2b8f1c22ac0e539a

Valahogy mégis azt kell mondanom, hogy az összkép pozitív lett, főleg az utolsó pár epizód győzött meg, és ha már valóban csak egy évad van vissza, akkor engem bőven megvettek a folytatásra! Nem mintha a “ki ölte meg Charlotte-ot?” vonal erősebb lenne, mint anno, hogy “ki ölte meg Alison-t?”, de nyilván, ha 100+ részen keresztül kitartottam a nem létező minőség, a borzalmas színészi játékok és a nevetséges történetvezetés ellenére, akkor nem most fogok kiszállni.

A képernyőn kívül eltelt éveknek mind a négy lány életében óriási szerepe volt, elég nagyszabású dolgok történtek velük – mármint, persze Emily-t leszámítva. Ezen a ponton igazából amúgy már csak egy kérdésre érdekelne a válasz: vajon az írók miért utálják ennyire a sorozat egyetlen (központi) színes bőrű, LMBTQ karakterét? Mindegy, valószínűleg előbb derül ki, hogy hogyan jutottak ki az anyukák a pincéből, miután az előző fináléban bezárta őket oda valaki, mert erre, ha jól emlékszem, azóta sem tértek vissza.

pllspencer

Spencer igazi nagyágyú lett a… politikában? I guess. Persze nem szenteltem nagy figyelmet minden pillanatban, és a legtöbb rész alatt ettem, de számomra nem derült ki pontosan, hogy mi is lett a legokosabb hazudozóból, meg nem is értek hozzá. Politikai tanácsadó? Elemező? Mindegy, mindenesetre most az anyukája kampányán dolgozik, aki a Szülői Munkaközösség elnöki posztja után most szenátor akar lenni. És lesz is, végül. YAAAY. Sokkal izgalmasabb egyébként, hogy miután szakít Toby-val, Spencer Caleb-bel jön össze, aki miután bejárta Európát (még Budapestet is!), szintén valami politikai körökbe került, mert a legtöbb hacker-rel ez történik, gondolom.

pllhanna

Hanna stylist-ként lett nagyon gazdag és járja be a világot és készül a millió dolláros esküvőjére a jóképű Jordan-nel, de aztán persze (majdnem) mindent hagy a francba, hogy Rosewood-ban maradhasson még egy picit. Meg mondjuk még Caleb-ért is nyilvánvalóan odavan, bármit is mondd.

pllezria

Ezria megpróbálta külön-külön utakon, de gyorsan belátták, hogy ez lehetetlen, így a perverz, de legalábbis nem túl etikus tanár-diák szexkapcsolatukat most egészen addig vitték el, hogy közösen írnak könyvet, és csak egy “félig-meddig párkapcsolat” és egy halott ex-barátnő rondíthat bele a képbe. Ja, meg persze “A-moji“, a kínos emotikonokkal operáló új cyber-bully, akiről fura módon most először teszek említést a kritikában, pedig egész biztosan fontos szerepet szántak neki az írók. Mindegy, szóval ő van most ‘A’ helyett.

pllallison

Alison sok vizet nem zavart az új részekben, amióta a színésznő kissé meghízott, nem igazán engedik a kamerák közelébe, de ha mégis, is igyekeznek takarni szegényt. Az sem segít, hogy egyértelműen ő a legrosszabb színésznő a brigádban, meg az sem, hogy hogy a nála alapból egy-két évvel idősebb karaktere most megint további öt évet öregedett, szóval már az életben nem lesz hiteles szegény. Nem is emlékszem pontosan, mi történt vele, egyszer leesett a lépcsőn, meg kissé bekattant a végére – aztán persze kiderül, hogy mégsem, csak megtréfálták. Azonban még mielőtt kiderülne, hogy ki, térjünk ki egy picit mégis csak Emily-re…

pllemily

Csak vicceltem! Nyugi.

waitwhat

Nos igen, az új ‘A’ – valószínűleg – nem más, mint Mary Drake (???), Mrs. DiLaurentis ikertestvére AKA Charlotte/Charles/CeCe/A IGAZI anyja, AKA Alison és Jason nagynénje. A segítője pedig az első pillanattól kínosan gyanús Elliott, aki ezek szerint eredetileg Charlotte/Charles/CeCe/A pasija volt, Ali előtt pedig csak megjátszotta az érzéseit, hogy utána jól tőrbe csalják, iszonyat élethű maszkok segítségével, többek között.

pllmona

Tudom, egy csomó dologra nem tértem ki, ami lehet, hogy fontos lehet (nem), mert mondjuk visszajött Lucas (minek?), megint gyanús volt Melissa meg Mona, és párszor végigszenvedhettük Dre Davis (Sara) tehetséget nélkülöző ripacskodását.

Maga a (fél)évad nálam 5-6/10 körül járt, a finálé viszont egészen tetszett, vagy legalábbis mindenképpen szórakoztatott, akár 7 pontot is nyugodt szívvel adok rá.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s