Once Upon a Time 5×12: fél távnál a sorozat

Elég hosszú ideje vannak ambivalens érzéseim a Disney jogokat birtokló sorozattal, így sokat gondolkodtam, hogy végleg kaszálom, de aztán mégis a képernyő előtt ragadtam. Az okát nem tudom megfejteni, hiszen a szerethető karakterek száma egyre kevesebb, a főszereplők jellemében pedig változás sem történt 5 évad alatt leszámítva Reginát. Az évad első felében kaptunk egy Merida szálat, ami számomra annyira „izgalmas” volt, hogy már nem is emlékszem, hogy az ő sztorija miről is szólt. Valahogy úgy érzem, hogy a készítők mindegyes új Disney karakterrel az üresjáratokat tömködik be mialatt szánalmas próbálkozást tesznek arra, hogy a főbb karakterek életébe bevonják őket. Alább spoileresen folytatom.

Az 5. etap új része hőseink Alvilágban tett kiruccanásával kezdődik annak érdekében, hogy Hook-ot megtalálják. Már a tudat, hogy az Alvilág vonalat behozták számomra bicskanyitogató volt, de ami pozitív, hogy több, régen látott karaktert visszahoztak egy-egy jelenet erejéig. Így láthattuk Cora-t, akiért még mindig oda vagyok, Regina édesapját, Henry-t, Szörnyellát, Pán Pétert vagy a Jancsi és Juliska történetéből ismert vak boszorkányt.

ouat

„I don’t think we are in Maine anymore.”-Regina

Az epizód szerencsére Regina központú volt a jelenben és a visszautalásokban is. Utóbbi több, 1. évadban felmerült kérdéskört, például Cora Csodaországba való száműzésének hogyanságát is tisztázta, míg a jelenben saját keze által elhunyt édesapja és Cora szellemével is szembe kellett néznie Gonosz Királynőből hőssé vált Reginának.

Once_Upon_a_Time_-_5x12_-_Souls_of_the_Departed_-_Regina_&_Cora

Lana Parrilla ebben az epizódban (is) bebizonyította , hogy a könyörtelen és a megtört gyermeki karakter eljátszása sem okoz számára semmilyen nagyobb erőfeszítést.

Ami a többieket illeti, megmaradtak a szokásos szerepükben: Mary Margaret és David rózsaszínfelhős pozitív reménységétől, Henry naivitásától már a falnak megyek, Mr. Goldról és Emmáról meg hadd ne beszéljek…

Minden ellenérzésem ellenére tovább követem majd a sorozat eseményeit ugyanis kiváncsi vagyok, hogy az újonnan behozott Hercules szál miképp sül el, bár Hádészt látva azt se tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

maxresdefault

Egy biztos, ha a sorozat megjeleníti a gospelt dalolászó múzsákat valamint a 6. évad átcsap valamilyen fairy tale féle Walking Dead-be, akkor biztos kaszálom a sorozatot.

Értékelés: 5/110

— Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s