„Nőies idomok=kövér test.” Na hagyjuk már…

Szinte elszomorítónak és egyben felháborítónak érzem, hogy 2016-ban erről kell cikkeznem, de a tegnapi instagramon tett gyors képnézegetés majd Palvin Barbara topmodell oldalán tett hosszas kommentolvasgatás után úgy érzem, hogy minden mást félretéve géphez kell ülnöm és le kell írnom a gondolataimat!

Arról van szó, hogy miután a Sports Illustrated bikinis különszámában megjelentette Palvin Barbarát és képei elárasztották az internetet, a kedvesnek egyáltalán nem mondható kommentelők konkrétan lekövérezték a magyar topmodellt.                           Palvin (szerencsére) soha nem állt be a csont sovány modellek táborába. A modell mindig is híres volt babás arcáról, nőies idomairól. Karrierjét szerintem nem kell bemutatni, de kiemelném, hogy egy olyan lányról van szó, aki évek óta l’Oréal szépségnagykövete illetve a Victoria’s Secret kampányaiban, editorial anyagában szerepelt illetve a 2012-es show-n is bemutatott egy szettet.

Igen-igen és most jöhet az a duma, hogy aki modell, tehát nem nyuszis magazinnak vetkőzik, vagy felnőtt filmekben kéjeleg, hanem neves márkáknak dolgozik kifutón és fotózásokon, az szokjon hozzá ahhoz, hogy nem mindig lesznek olyanok, akik az ő testét, jellemét, munkásságát szeretni fogják. Ez egy való tény, amivel egyet kell, hogy értsek, de elborzaszt az, hogy még mindig vannak olyan szűklátókörű, begyöpösödött emberek, akik azt gondolják, hogy egy magára adó nőnek minimum 180 centisnek és 50 kilónak kell lennie. Teszem fel a költői kérdést, hogy akinek van melle, combja, kvázi a női szépség minden jegyét hordozza magán, az már kövérnek számít? Nem hiszem. Csupán arról van szó, hogy a média (tv, internet, facebook, instagram stb.) azt kommunikálja, hogy csak akkor lehet valaki nőies vagy férfias, ha magas, vékony, minimum hetente háromszor edz, és nem eszik mást csak csirkét és salátát. Na és mi van a belső szépséggel, az empátiával, a kisugárzással, a karizmával? Ja, hogy azokat nem lehet kitenni instára….? Nehogy elkezdj beszélgetni és ismerkedni a másikkal…Nehogy kilépj a műanyagtól bűzlő, felszínes világodból, mert még a végén értékes embereket ismersz meg!

Palvin elég diplomatikusan reagált twitter oldalán a testét kritizáló kommentekre, mondván hogy 18 évesen könnyebb volt, de nem mondaná magát kövérnek.

Képkivágás

Viszont furcsa és egyben ambivalens, hogy a (magyar) divathetek után több szakmabeli hiányolta a modern, nőies nőt a kifutókról, viszont aki megtestesíti, azt rögtön lekövérezik…                                                                                                                                             Amúgy az egész sztori ismerősen hangozhat ugyanis Tyra Banks-et is számos kritika érte a súlyával kapcsolatban, aki végül saját műsorában reagált a testével kapcsolatos bírálatokra.

A felvétel utolsó mondata, ami aranyat ér, ajánlanám mindenkinek, de leginkább a magamutogató, önző emberek becses figyelmébe:

„Azt üzenem nektek, akik bárkit – közismert vagy ismeretlen nőket, feleségeket, akiket a férjük is ezzel aláz, vagy kislányokat, akiket az iskolában amúgy is csúfolnak – kicikiztek a súlyuk miatt: csókoljátok meg a kövér seggem.”

-Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s