A Zsigmond Dora Menswear beköltözött az Open Showroom-ba|írta: Csaba

Zsigmond Dóra férfiruha tervező munkájával a Gombold Újra! Divatverseny döntőjében találkoztam először majd az idei MBFWC-en mutatta be ss16-os kollekcióját. Utóbbi kollekcióról már bővebben írtam egy korábbi cikkemben.

Egy szó, mint száz, a Modartban diplomázott tervezőlány iszonyatosan tehetséges, tele rengeteg kreatív energiával és szakmai alázattal. Nagy örömömre Dóri az Open Showroom tervezőinek csapatát erősíti most, ahol természetesen a 2015-ös AW kollekciójának darabjait is megtalálhatjátok.12463506_10207469432669258_984190169_n

A tervező, Zsigmond Dóra az idei MBFWCE-n

Sokan nem tudják, de Dóri hozzám hasonlóan szintén néptáncos volt, így nem csoda, hogy a showroom-ban megtalálható kollekcióját is a magyar népviselethez köthető szín és formavilág inspirált, ráadásul az egyes darabokon a tervező saját, kézzel készített mintái találhatóak. A rengeteg virágminta és a gyöngyök a magyar kultúra gazdagságságára valamint a tervező művészi szabadságára hivatott reflektálni. Dóri elmondása szerint a diplomakollekció is magyar kultúrából táplálkozik, majd ebből fejlődött ki a 2015-ös AW kollekció, ami egy hordhatóbb, oldottabb vonalat képvisel megtartva azt a koncepciót, amit a diplomamunkájánál is foglalkoztatta már.

Dóri igazán magasra tette a lécet, amit a szakma is elismer, így nem csoda, hogy a fiatal tervező már több hazai divateseményen is képviselteti magát kollekcióival.

2015-ös őszi-téli darabjaiért pedig látogassátok meg az Október 6. utcában található Open Showroom-ot!

Fotók: Galamb Tibor

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s