Once Upon a Time 5. évad – téli finálé|írta: Csaba

Nem is tudom, hogy hol kezdjem az egyik kedvenc sorozatomról szóló kritikát, ugyanis az Egyszer volt hol nem volt ötödik évadjának félévzáró epizódja éppen olyan langyosra és felejthetőre sikerült, mint az egész évad fele.

Az ABC egyik legnépszerűbb sorozata hol a legunalmasabb, hol a legizgalmasabb évadokat hozta össze az elmúlt öt évben, bár az első és a harmadik évad második felét nem nagyon überelte egyik epizód sem. A Disney franchise jogokat magáénak tudó kreátorok természetesen éltek a mese brand karakterek beemelésének lehetőségével, így került be Merida (Amy Manson) is az OUAT-ba egy felejthető történetszálon keresztül, de hogy ne csak negatívumokat említsek, örültem, hogy Zelena (Rebeca Madder) maradt, de gyorsan távozott is Regina jóvoltából, valamint a korábban említette karakter, Merida, Ruby (Meghan Ory) és Mulan (Jamie Chung) is feltűnt az évad során.

Tovább spoileresen folytatom!

Ugye az alapfelállás az volt, hogy Emma Sötét Úrnő lett, aki Camelot-ban végezte majd Zelena jóvoltából a többiek is követték őt, hogy megtisztítsák a sötétségtől. Szerintem Emma soha nem is volt gonosz, bár lett volna potenciál benne, de számomra nem volt hiteles. Mindegy is, mert célja kezdetek fogva volt, hogy magát és az általa Zordon Hook-ká alakított szerelmét megtisztítsa a gonosztól. A Zordon Hook vonal behozása a történetbe egy jó ütőkártya volt, bár a 5×11 részben történő lezárása összecsapott lett. Gold bátorrá válása szintén egy jó húzás volt, ám a karakter mindent szétzilált, amikor mindenkit kijátszva szerezte vissza hatalmát. Illúzióromboló hatása volt továbbá az a jelenet, ahogy Zelenát elszakították újszülött kislányától…

A sorozat továbbra sem tud elszakadni a memóriatörlés és a világok közti folyamatos ugra-bugrálás között. Tudom, hogy az egész sorozat ezekre a momentumokra épül, ami pár évadig még élvezhető volt, most már kellően idegesítő.Once-Upon-a-Time-season-5-episode-11-recap

Az évad második fele már biztosan az Alvilágban fog folytatódni, így kellő kíváncsisággal várom a márciusi kezdést. Mondjuk, ehhez az is hozzájárul, hogy újra találkozunk Cora-val, Zelena-val és Neil-lel is.

Értékelés: 5/10

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s