A balett és a francia boudoir ihlette Tütü megnyitotta kapuit

Szerencsére az elmúlt években már közel sem olyan nehéz péntek vagy szombat esti programot találni az LMBTQ embereknek. A csütörtökről péntekre költöző Tape – majd az ezt követő Loop-bulik mellett a megújult Alterego Club, illetve a Garçons / Hello / Women on Women – partyk és a különböző meleg(barát) pubok és kávézók is folyamatosan várják a szórakozni vágyókat, emellett az Auróra és a Gólya is nyitott az ilyen rendezvények felé, alkalomszerűen. Viszont aki szereti a Garçons bulikat és a Kiosk étterem hangulatát, jól figyeljen ugyanis a Tütü bár most a kettőt integrálja. A blog szerencsére meghívást kapott a november 26-án megrendezésre kerülő zártkörű bulira, amiről készültünk egy kis beszámolóval.

Először is tisztázzuk, hogy nem a Pozsonyi utca lébárja alakul át esténként glamour gaydiszkóvá, az új helyet a Hercegprímás utca 18-ban keressétek, a Bazilika szomszédságában.

_DSC4265

A Tütü, saját definíciójuk szerint tulajdonképpen egy nyitott szellemiségű (meleg)bár amely mindenkit szívesen lát nemtől, bőrszíntől és szexuális irányultságtól függetlenül. Dress code nincs, a hely ’come as you are’ elvet követi. A gasztronómiai dolgokba nem akarunk belemenni, de ami biztos, hogy életünk egyik legfinomabb lazacos falatkáját ott ettük, bár a macaron hagyott némi kívánni valót maga után. Árakról sajnos nem tudunk nyilatkozni, pedig kerestük az itallapot, de nem volt kitéve sehol, de ha nagyjából be akarjuk lőni, akkor a Kiosk árain mozognak majd az ételek-italok.

A hely kellő nagyságú tánctérrel rendelkezik, ahol még egy apró színpad is helyet kapott, a tánctér mellett pedig egy szintén tágas szeparé található. Nagyon tetszettek tovább az apró megoldások, amelyek a balett világát hivatott megidézni, mint például a balett rudak a falakon, a balerinákat ábrázoló fotók, ráadásul az egész helyet tíz nap leforgása alatt alakították át.

A meglepetés műsor ugyan kissé felejthető volt, hiszen sem az izmos modellalkatú táncos fiú tekergése a rúdon, sem a három „balerina” lányka műsora nem tett hozzá sokat az estéhez. Egy olyan műsortól ami olyan helyen volt megrendezve aminek a tulajdonosa Hlatky-Schlichter Hubert, többet vártunk.

Ami a szervezést, regisztrációt, kiszolgálást és cateringet illeti mindennel elégedettek voltunk, így szeretnénk megköszönni Végvári Cintia (RedLemon), Kormos Dalma (Vodafone Magyarország Zrt.) és Fehér András (Garçons) segítségét. Szerettük volna a hely tulajdonosát, Hubertet személyesen megkérdezni, hogy pontosan mi motiválta őt egy újabb (meleg)bár megnyitására. Lehet, hogy kevésnek vagy nem elég igényesnek gondolta a felhozatalt? Erre választ most nem kaptunk, talán legközelebb…

Szerintünk a Tütü nem lett és nem is lesz egy rossz hely. Aki igényesebb és elfogadóbb helyre vágyik, annak tökéletes választás lehet a bár, de valahogy nehéz elképzelni, hogy minden hétvégén ott akarnánk lenni, viszont pár tematikus bulit, illetve jelesebb alkalmat egészen biztosan ott ünneplünk majd. Mondjuk véleményünk szerint a Tütü inkább beállt a sorba, minthogy a jelenlegi budapesti meleg élet hiánypótlóbb részeit próbálta volna kiaknázni, de mivel a végeredmény egy igényes, ízléses bár lett, nincs okunk panaszra.

Írta: Dani&Csaba

Fotók: RedLemon

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s