Marie Claire Fashion Days 2015- FAVOURITES|írta: Csaba|fotók: Cseh Viktória

2015. november 13-15. között került megrendezésre a Marie Claire Fashion Days. Egy korábbi cikkemben már értekeztem a Romani Design MCFD-n debütált kollekciójáról, de eleget téve ígéretemnek érkezzenek kedvenceim a szombati napról.

A tükröződő Cukovy

A Csukovics Brigitta által alapított márka 2016-os tavaszi nyári kollekcióját Olafur Eliasson alkotásai inspirálták. A tervező elmondása szerint olyan kollekció piacra dobására törekedett, amely megtöri a pasztellek egyhangúságát kizökkentve minket a mindennapok valóságából. Az fényes és tükröződő felületek játékát alkalmazva az alapdarabokon- ingek, tavaszi kabátok, nadrágszoknyák, ruhák- ezt sikerült elérni. A kollekció színei a bézs, a törtfehér, a pasztell zöld, a barack és a sárga.

A punk-rock és a pasztell fúziója by Zoe Phobic

Ágó vagyis Szimon Ágnes Nóra SS’16 kollekciójában a sokféleség, a geometrikus sziluettek és a púderszínek összegabalyodása áll. A lágy esésű, pasztell színű selyem darabokat párosította Ágó a ’70-es évek punk-rock ihletésű dzsekikkel, kiegészítőkkel. Nagy kedvencem a láncokkal berakott műbőr kabát, de természetesen helyet kaptak az Ágóra amúgy is jellemző fehér, fekete és színes műszőr táskák is.

Galla és a geometriai futurizmus

A szexi Galla Zoltánt az asszimetriát, kaotikus geometriát és az elegáns futurizmust vegyítette a kollekció tervezésekor. A 2016-os tavasz-nyári kollekciót a hideg árnyalatú, fémes ezüst anyagok jellemzik melyeket a tervező izzó, meleg színekkel párosított így vált a kollekció igazán karakteressé.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s