The Leftovers – kezdett a 2. évad

Óriási szünet után tért vissza az egyik legjobb drámasorozat, az HBO-n tavaly bemutatkozott “The Leftovers“. Az új évad egyfajta reboot-tal nyitott, új helyszínen új szereplőket mutatott be (wow, Regina King!), de persze az eddig meghatározó karakterek is visszatértek, mint például Justin Theroux, Carrie Coon, Christopher Eccleston vagy Margaret Qualley. A 2×01 elég intenzív lett, sikerült újra megteremteniük azt a fura feszültséget, ami az eddigi epizódokat is jellemezte, egyszerűen nem lehet nyugodtan követni az eseményeket, nekem legalábbis mindig van egy kis görcs a hasamban.

left5

Az új karakterek bemutatása után kapcsolták össze a két évadot, mégpedig úgy, hogy az első fél óra-negyven percben megismert család szomszédságába költözött be Kevin, Nora és Jill, a város érdekessége pedig az, hogy az eseménynél senki nem tűnt el azok közül, aki itt élt, emiatt pedig igazi zarándokhellyé vált.

left2

A finálé direkt folytatása a második évad második epizódja volt, ahol visszamentünk kicsit az időben, hogy megtudjuk, mi is történt pontosan addig a pontig, amíg Kevin és családja hátrahagyva az otthonukat Jarden-be költöztek, követve Nora bátyját, Matt-et, aki a feleségével már korábban odatelepült.

left1

Így viszont két rész ment el az alapozásra, és még így sem láttuk például Liv Tyler-t, Amy Brenneman és Chris Zylka is csak pár percre tűnt fel, azt pedig nem is értem, hogy Ann Dowd miért maradt továbbra is állandó szereplő – mármint őt magát imádom, de a karaktere meghalt, azért pedig, hogy két részenként szerepeljen pár percet mint Kevin víziója, elég felesleges a történetben tartani. Kivéve, ha nem csak vízió, mert amúgy ahhoz képest elég erőszakos. Szóval, ez utóbbi esetben természetesen maradjon!

left4

Szóval egyedül ez zavar csak talán, hogy nagyon sok a szereplő, emiatt pedig egész biztosan nem lesz elég idő mindenkivel foglalkozni, de maga a sorozat továbbra is minőségi időtöltés. Nem győzöm elégszer dícsérni Max Richter zeneszerzőt, akinek olyan magával ragadó zongoratémákat sikerült komponálnia, hogy minden egyes alkalommal, mikor felcsendül, feláll a szőr a hátamon.

left3

Értékelés: továbbra sem érzem úgy, hogy le kéne vonnom a maximális pontszámból, hiszen csaknem tökéletes a sorozat. Bárkinek ajánlanám, akinek bejöhet egy rejtélyközpontú, de mégsem aköré épülő, kissé misztikus karakterdráma kiváló színészekkel, gyönyörű rendezéssel és remek forgatókönyvvel.d

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s