Scream Queens – túl az ötödik részen

Egy vallomással kezdeném: a kicsit lehúzós írásom óta az első két részről, teljesen szerelembe estem a sorozattal. A szomorú ebben talán csak az, hogy egyébként nem javult sokat az elmúlt három rész során sem. De mégis… hm. Minden héten ez a legvárósabb nálam, pedig az alapvetően sem magas nézettség folyamatos csökkenése és a neten fellelhető számtalan negatív kritika mind azt támasztják alá, hogy a sorozat nem jó. Akárhogy is, engem megvettek.

scree

Nálam nagyon sokat dob a dolgokon a szereplőgárda, akik közül körülbelül mindenkit szeretek és valahogy a buta/elnagyolt karaktereket is sikerült a szívembe zárni (úristen, Niecy Nash!), a Chanel-ek, vagy Nasim Pedrad Gigi-je, a párbeszédek, monológok, a túlzások, a ruhák, a hangulat… valahogy egészen zseniális, de teljesen megértem, hogy ez sok emberből miért utálatot vált ki, vagy miért találja elviselhetetlennek. Tényleg ízlés kérdése. Mondjuk ahhoz képest, hogy horrorkomédia, egyik műfaj kedvelőinek sem tudnám ajánlani, de ha valaki nyitott az ilyen humorra, az egészen biztosan imádni fogja.

– Okay, well, it’s not my fault that some guy died in the ’70s.

– Excuse me? Then whose fault is it, mine?

scream1

Tény, hogy a szereplők egy része már-már annyira el van túlozva és annyira csak a sztereotípiákra épít, hogy az szinte sértő, de közben szórakoztató is. Se az írók, se a színészek nem veszik komolyan magukat, és ettől nagyon feelgood a hangulat, a poénok pedig sokszor igazán átgondoltak és összetettek, van, hogy csak második-harmadik nézésre esik le valami. És igen, a negyedik részt nagyjából ötször néztem meg, annyira imádtam.

“I found that my particular style of speaking and gesticulation is extremely off-putting to most boys. And girls. And anyone.”

scsc2

A gyilkos(ok) kiléte nyilván nem központi kérdés, nem is ez a lényeg, de azért ezzel is próbálnak foglalkozni, ugye jelenleg Nick Jonas és Nasim Pedrad tűnik lehetséges jelöltnek, bár valószínűleg nem az első öt rész alapján kéne következtetéseket levonni, de nekik mindenképpen van közük a Red Devil-hez.

sc4

Szóval én maradok, és csak nagyon remélem, hogy Ryan Murphy neve elég a FOX-nak ahhoz, hogy legalább az évad végéig életben tartsa a sorozatot – mivel sajnos a nézettség ezt nem indokolja. Én nagyon jól szórakozok minden héten, sajnálnám, ha vége szakadna ennek, és bár a 2. évadra semmi esély nincsen, én még jó darabig nézném a Scream Queens-t, főleg, hogy a koncepció alapján ugye az AHS-hez hasonlóan új sztorival folytatódna jövőre, azzal a különbséggel, hogy itt a túlélőket vinnék tovább ugyanazzal a karakterrel, akit most is játszanak.

chsnrré

Értékelés: 10/10? Nyilván nem, de én szívem szerint azt adnék neki – csak ez nem igazán lenne fair a többi, valóban minőségi sorozattal szemben, amiknek maximális, vagy azt megközelítő pontszámot adtam, mert az egy dolog, hogy azok is a saját véleményemet tükrözik, de… mindegy. Szóval itt azért ilyet nem mondanék.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s