Interjú Bódy Gergővel és Rada Bálinttal (Momentán Társulat) | írta: Csaba

Vérfrissítés és új közönség réteg bevonzása érdekében Bódy Gergő és Rada Bálint a “Ketten” c. darab mintájára megálmodta a Fiúk Ketten c. előadást, amely töretlen sikerrel fut az Ó utcai Impró kreatív töltőállomás falai között. A Pride héten bemutatott előadásról már írtam kritikát, de megannyi kérdés maradt bennem megválaszolatlanul, így hát fogtam magam, felhívtam a társulatot és rövid idő belül találkoztam Bálinttal és Gerivel akik a Fiúk Ketten indulásáról, a próbákról is meséltek nekem. A srácokkal készült interjút fogadjátok sok szeretettel!

Rada Bálint (pirosban) balra és Bódy Gergő jobbra

Just a Boy in Motion: Kitől jött az ötlet, hogy a Ketten c. előadás mintájára a Fiúk ketten előadás szerepeljen a társulat repertoárjában?

Bódy Gergő: Az ötlettel én álltam elő. A Ketten című előadás Nemes Takách Katával és Molnár Leventével két évig futott nálunk óriási sikerrel. Amolyan vérfrissítés céljából arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a következő évadtól két férfi párkapcsolatát vinnénk színpadra. Szerencsére a kezdeményezésre mindenki nyitott volt a társulatnál, így azonnal fel is hívtam Bálintot és felkértem, hogy legyen a pasim a színpadon (nevet-szerk.).

JBM: Bálint! Mit szóltál, amikor Gergő felkért arra, hogy a Fiúk Ketten-ben szerepelj?

Rada Bálint: Örültem a felkérésnek és annak, hogy Gergővel játszatok, így azonnal igent mondtam.

JBM: Milyenek voltak az első próbák? Kértétek Kata és Levente segítségét?

BG: Amikor a Fiúk Ketten zöld utat kapott, Kata és Levi iszonyat sokat segített. Rengeteget inspirálódtunk az előadásaikból, de nyilván a saját magánéletünkből is sokat merítettünk.

RB:Az első próbák amolyan szárnypróbálgatások voltak. Nagyon izgatottak voltunk, mindent bele szerettük volna tenni abban a 60-70 percbe, amíg színpadon voltunk. Többször tartottunk próbaelőadásokat a kollégáknak, barátoknak, és meleg ismerősöknek.

JBM: Milyen visszajelzéseket kaptatok a meleg barátoktól?

RB: Alapvetően pozitívakat. És szerencsére konstruktív ötletek is jöttek tőlük, mint például, hogy lehetne az előadásban több utalás a szexre, illetve a meleg szubkultúra más jellegzetességeire.

BG: A barátaim nekem azt mondták, hogy nem feltétlenül kell, mindig meleg témát feszegetni, ugyanis a melegek sokszor ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint a heteroszexuális párok. Ezáltal az előadás egy hétköznapibb jelleget kap, ugyanakkor vannak olyan sarkalatos pontok, amikre igyekszünk kitérni mint például a coming out, a házasság, a gyerekvállalás kérdése.

JBM: Gergő! Éveken át műsorvezetőként működtél, és működsz a mai napig is a társulatban. Milyen érzés színészként állni a színpadon?

BG:Azt hittem, rosszabb lesz. (mosolyog-szerk.)

JBM: Van az előadásnak forgatókönyve?

RB: Nincs. Alapkoncepció van, mely szerint adott egy meleg pár, akik otthon vannak és kapcsolatuk egy estéje elevenedik meg a közönség szeme előtt. Mint minden kapcsolatban itt is vannak és lesznek nézeteltérések, konfliktusok, de hogy éppen mi lesz az alapfelállás, a probléma forrása az abszolút a közönségen múlik. Ebből fakadóan bármi előfordulhat a színpadon.

JBM: Heteroszexuális férfiakként milyen érzés meleg karaktereket játszanotok? Nehéz volt kilépnetek a komfortzónátokból?

BG: Bálint nevében is állíthatom, hogy hamar tudtunk azonosulni a szereppel. Régóta ismerjük egymást, rövid idő alatt belerázódtunk a dologba.

JBM: A szórakoztatáson kívül mi a célja az előadásnak? Mi az, ami vonz benneteket abban, hogy csináljátok?

BG: Engem a párkapcsolat pszichológiája vonzott a legjobban. De fontos az is, hogy az esetleges heteroszexuális nézőknek megmutassuk, hogy a melegek élete nem csak a szexről szól, hanem arról is, hogy hova menjenek nyaralni, ki menjen el vásárolni stb. Nem utolsósorban örülnék, ha ezzel az előadással új közönségréteget tudnánk bevonzani az Impróba. Ami a legjobban tetszik, hogy amikor a Fiúk Kettent játsszuk, nem kötnek a túlzott férfi sztereotípiák, viszont mégis magam lehetek.

img_2150_0

RB: Vonzott az újdonság és a szakmai kihívás is illetve külön örültem annak, hogy Gergővel játszhatok egy színpadon. A Fiúk Ketten számomra olyan, mint toronyugrás egy pohár vízbe, amiben ketten kell elférni.

Köszönöm szépen az interjút! További sok sikert kívánok Nektek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s