Devious Maids – véget ért a 3. évad

Bár leszögezném, hogy maga a finálé nekem helyenként már nagyon sok volt, és az évad során is volt pár szál, ami nem tetszett, összességében idén szórakoztam a legjobban kedvenc cselédeink kalandjain, pont akkor, mikor Marc Cherry levette a kezét a sorozatról. Továbbra is megmaradt a Született Feleségeket idéző hangulat, a sokszor paródiába hajló, túlzó szappanoperás momentumok és vicces dialógusok, a szereplőgárda pedig talán most érett csak össze igazán.

dv1

A legjobb dinamika továbbra is Zoila és Genevieve kapcsolatában van, az ő jeleneteiket élvezem a legjobban, mindkét színésznő nagyszerűen hozza a karakterét és idén mindketten nagyon sokat fejlődtek, az ő száluk egyértelműen kiemelkedett a többi közül, talán pont azért, mert – a sorozathoz mérten főleg –  ez volt a leginkább realisztikus és a legérzelmesebb is. Alapból érdekes a kapcsolatuk, ez a konfliktus pedig véleményem szerint már kellett, végül mindketten épültek belőle.

dv2

A másik kedvencem az eleinte abszolút mellékkarakternek induló Evelyn, aki így a harmadik évadra már teljes értékű főszereplővé nőtte ki magát, sokkal jobban érdekel, hogy neki hogy alakul az élete, mint mondjuk Rosie, Marisol vagy Carmen szála. Ehhez biztos hozzátesz Rebecca Wisocky játéka, plusz az elfogultságom a negatív női hősök iránt, de idén például egy teljesen új, érzékenyebb odlalát is megismerhettük, és ez is abszolút működött. A férjével való kapcsolata engem már a kezdetektől ámulatba ejt, egyrészt simán el tudom képzelni, hogy emberek tényleg így éljenek együtt, és most is, miután már eldöntötte, hogy tovább akar lépni és elhagyja Adrian-t, az utolsó pillanatokban azért nyilvánvaló volt, hogy nem múltak el az érzései.

dv3

A fő négyes közül Dania Ramirez karaktere, Rosie volt a kedvencem sokáig, pedig nagyon idegesít, ahogy beszél, de alapvetően naiv, szerethető és nagyon aranyos a benne munkálkodó igazságérzet, idén viszont erre mind rácáfoltak az írók: elhagyta Spence-t, visszament a halottnak hitt volt férjéhez, de közben egymással csalta őket és hasonlók… hű. Egyrészt iszonyatosan irritált az Ernesto-t alakító színész, az egész drogkartelles szál nagyon gyenge lett, hiába húzták össze az évadrejtéllyel, nagyon kínos volt, utáltam, mikor ezzel foglalkoztak és remélem most, hogy vége, örökre el is felejtik. Ahogy egy szintén nagyon szappanoperás fordulattal Spence is elfelejtett szinte mindent, de ezen képes vagyok túllépni, mivel újra visszahozták a képbe a sorozat best-ever szereplőjét, a manipulatív szociopata exfeleséget, Peri-t. Remélem a negyedik évadban marad végig, Rosie meg végigszenvedheti az egészet.

dv4

Az eredetileg lead-nek szánt Marisol lett mostanra a sorozat legfeleslegesebb karaktere, minden évadban ugyanazt nézzük tőle végig: összejön egy pasival, akivel van valami para, aztán megold egy gyilkosságot, amire az egész los angeles-i rendőrség képtelen. Idén is ez volt, mondjuk most legalább ott volt mellette Taylor, akit valamiért nagyon megszerettem, pedig sokszor viselkedett idegesítően, plusz Brianna Brown sem a legjobb színésznő, de valahogy működött, lehetett szurkolni neki és sajnálni is egyszerre, reméltem, hogy végül “megússza” a dolgot és örülök, hogy végül tényleg így is alakult és el tudtak menekülni Katy-vel, még ha ez valószínűleg azt is jelenti, hogy jövőre nem térnek vissza, főleg, hogy Brown másik sorozatban lesz állandó szereplő.

dv5

A terhessége miatt sajnos csak egy nyúlfarknyi szerepben feltűnő Naya Rivera gyilkosa végül, az évadrejtély “kulcsfigurája” a látszólag ártalmatlan és végtelenül egyszerű Sebastian lett, ami engem mondjuk csalódással töltött el, ráadásul ezzel csak megkoronázták Carmen egész évadon át tartó szenvedéseire a koronát. Szerintem bárki jobb választás lett volna, de mindegy, ilyenkor általában a gyilkos kiléte már sokat nem ad hozzá a dolgokhoz, valahogy az ő szálát is el kellett varrni. Azért szívesebben láttam volna Creepy Katy-t azzal a bárddal kaszabolni, de jó, engedjük el.

dv6

A finálé végére persze kaptunk pár cliffhanger-t is: Zoila és a baba élete is veszélybe került, ahogy Adrian-ről sem tudhatjuk, hogy túléli-e a robbanást, hiszen utoljára valóban a házban láttuk – bár ha az épülettől fél méterre álló Carmen és a többiek megúszták, valószínűleg a férfinak is jó esélyei vannak.

dv7

Értékelés: maga a finálé nem lett olyan erős, mint amit kihozhattak volna belőle, plusz itt produkálták a TV-történelem legagyibb CGI-robbantását és tüzét, szóval 6/10-nél többet nem adnék rá, az évad maga viszont simán 8/10 – szórakoztató, vicces, néhol izgalmas és fordulatos, nyárra tökéletes. A Lifetime hivatalosan egyébként még mindig nem rendelte be a folytatást, de meglepő lenne, ha kaszálnák az egyik legsikeresebb sorozatukat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s