Teen Wolf 5×06 “Required Reading”

Mindenképpen beszédes, hogy utoljára a harmadik évadban írtam kritikát az MTV természetfeletti sorozatáról – akkor azonban többet is, azóta is tartom, hogy 3B volt a Teen Wolf aranykora, zseniálisabbnál zseniálisabb epizódok követték egymást, Dylan O’Brien pedig tényleg minden képernyőn töltött pillanatában bebizonyította, hogy valószínűleg a korosztályának egyik legtehetségesebb színésze. Ehhez képest tavaly egy írás sem született, hogy őszintén megmondjam, szinte egyáltalán nem emlékszem a negyedik évadra, valami rémlik, valami halállista alapján gyilkolták egymást a tinédzserek, de lehet, hogy már keverem, passz. Épp ezért voltak fenntartásaim az új etap premierje kapcsán, főleg, hogy Tyler Hoechlin is kiszállt, ideiglenesen, legalábbis. Na, nem mintha Derek karaktere nem csak kín és szenvedés lett volna évek óta, de akkor is, mindig megrázó kicsit elveszíteni egy alapkaraktert. Bevezetőnek ennyi talán elég is, és akkor folytatnám azzal, hogy basszus, az ötödik évad kurva jó!

t5

A főszál kellően creepy, jól bonyolódik a cselekmény, a karakterek élete is újra izgalmas, nem erőltetik – vagy legalábbis megfelelő mértékben foglalkoznak csak vele – a szerelmi nyüglődéseket, szóval hű, ez tényleg erős visszatérés volt. Már hetek óta szerettem volna írni amúgy a sorozatról, végül eddig halogattam, pedig már a premier lenyűgözött, a flash forward Lydia-val nagyon izgalmas volt, a Dread Doctors vonal is király, mondjuk az egyáltalán nem mainstream természetfeletti mitológiák feldolgozásában mindig is erős volt a sorozat, idén is jól választottak.

Teen_Wolf_Season05_Episode_1_creatures_of_the_night_the_doctors

Amit talán negatívumnak tudnék felhozni, az Cody Christian (Pretty Little Liars) karaktere, főleg eleinte nagyon egydimenziós volt szegény, abszolút nem lehetett vele szimpatizálni, ennél pedig azért bőven jobb és összetettebb “gonoszokat” szoktunk kapni. Most így a hatodik részre amúgy már egészen megbarátkoztam vele, de remélem, hogy ahogy ez a storyline véget ér, Theo visszamegy Rosewood-ba, és többé nem is látjuk.

tw3

A másik érdekes szál Parrish “eredettörténete”, vele is egyre furább dolgok történnek, de elvileg még ebben a (fél)évadban megtudjuk, hogy mi is ő valójában – persze mondjuk így lassan öt év után abba is belemehetnénk, hogy mi a helyzet Lydia-val, mert erről azért baromi keveset tudunk továbbra is. Mindegy. Ami késik nem múlik, idén érezhetően újra ki lett emelve a lány karaktere, talán majd jönnek a válaszok.

tw6

Mint ahogy Kira változása is izgalmas lehet, főleg, hogy amúgy szegénnyel látványosan nem tudnak mit kezdeni az írók, ő az egyetlen, akinek nagyon erőltetik az “érzelmes” dolgokat, amiből sajnos általában csak sül ki, hogy picsog amiért Scott azt mondta neki, hogy szereti. Wow.

tw2

A “jó” talán erős kifejezés, de aranyosnak mindenképpen aranyos az a fura “B”-szál, amit Liam visz a barátaival, nem tudom, hogy miért nem vonják be erősebben őt a “falkába” és ezáltal a sztoriba is, valamiért külön kezelik többnyire, egy-két kisebb kivétellel, a barátja is nagyon jó arc, sajnos most nem ugrik be a neve, de itt ül pár sorral feljebb Kira mellett. Édes, ahogy nagyjából olyan lelkes és érdeklődő mint az elején Stiles volt, és nagyjából olyan naiv is egyelőre.

tw1

Ennek az epizódnak a kapcsán még külön kiemelném azt is, hogy esztétikailag is mennyire szép volt, gondolok itt főleg a könyv olvasása után jelentkező víziók ábrázolására, hű, hátborzongató volt az összes, meglepő módon nekem itt is Stiles és Lydia szála jött be a legjobban, de ez gondolom azért is van, mert mindkét színész nagyságrendekkel tehetségesebb, mint bármelyik kollégájuk a sorozatban. Jó, ide most nem számolom a felnőtt karaktereket. De na, értitek.

tw4

Hihetetlen, hogy már hat rész lement az évadból, ráadásul hétről-hétre jönnek az olyan epizódok, amiknél már az utolsó tíz percet is úgy nézem, hogy ráfeszülök, hogy jövő keddig várnom kell a folytatásra. Tényleg nagyon eltalálták idén a dolgokat, nem bírok betelni vele, és előre sajnálom, hogy vége lesz. Gondolom a harmadik évad mintájára idén is külön lesz szedve az évad, nem csak időben, de sztoriban is, szóval a Dread Doctors rejtély pár héten belül megoldódhat, és akkor kapunk valami egészen mást a maradék tíz részre. Aztán persze lehet, hogy nem. Ha az 5×01-ből indulok ki, az ott mutatott előretekintés kétlem, hogy négy részen belül bekövetkezik, szóval lehet, hogy egy koherens húsz részes történetet kapunk. Meglátjuk.

tw7

Értékelés: Theo karakterén kívül tényleg nem igazán tudok belekötni az ötödik évadba, nem is szeretnék igazából mert mondom, nekem iszonyat módon bejön. Remélem kitart a minőség, mert ha így haladnak, akkor tényleg az eddigi legjobb szezont hozhatják ki a sorozatból, pedig mondom, 3B, all the way. 10/10, lazán.

–Dani

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s