Pilot: Mr. Robot (USA)

Se a cím, se a csatorna nem túl biztató, ezért is lehet, hogy még csak most láttam a pilotot, miközben már a harmadik rész is lement. Egyre több pozitív kritikába futottam bele a sorozat kapcsán, illetve mikor megtudtam, hogy Christian Slater és Carly Chaikin (DALIA! <3) is játszik benne, gondoltam egy esélyt mindenképpen megér. És milyen igazam lett… a Sense8 (Pilot – 10/10) és a Scream (Pilot – 8/10) mellett a nyár másik nagy dobása lehet a Mr. Robot.

mrrobot1

A sorozat középpontjában Elliot áll, a kis antiszociális, már-már autisztikus hacker, aki egy biztonságtechnikai cégnél dolgozik, többek között az E Corp nevű tech “nagyhatalmat” is ők védik az internetes támadásoktól. Esténként viszont, kvázi önjelölt igazságosztóként próbálja jobb hellyé tenni a világot a saját eszközeivel – tehát hackeléssel. Gyermekpornóban utazó kávézó tulajdonos, több nőt több személyazonossággal szédítő csaló – nekik ment utána a pilotban, de közben a munkahelyén is sikerült jól szerepelnie, sőt, közben egy titkos szervezet is próbálja őt bevonni, sőt, a legjobb barátnője (és valószínűleg plátói szerelme) pasija is a nyakára jár, hogy legyenek jóban. Nagyon sok minden történik egyszerre.

mrrobot2

És ha már legjobb barátnő/plátói szerelem… amellett, hogy ez a legfeleslegesebb és legbénább szál (eddig), muszáj külön kiemelnem Portia Doubleday szinte minősíthetetlenül rossz alakítását. Rémesen semmilyen, de azt is rosszul csinálja, de még csak nem is annyira szép, hogy arra lehessen fogni a választást, szóval tényleg óriási kérdőjel ez a nő. Remélem, hogy nem lesz túl központi karaktert. Helyette mondjuk szerepelhetne jóval többet Carly Chaikin, akivel nagyon keveset kaptunk az első részben. Jöjjön is egy kép róla.

mrrobot3

Amúgy ahogy itt állt, az egészen Marla Singer-es volt, de ezen kívül is megjelent néha a Harcosok Klubja atmoszféra… nem is tudnám pontosan megmondani, hogy hogyan, főleg Rami Malek és Slater közös jeleneteinél.

mrrobot4

Ami mellett még nem lehet elmenni, az az, hogy esztétikailag is mennyire szép a sorozat: a fényképezés, a rendezés, a beállítások… az a zenés jelenet a rész közepe-vége felé, amikor Elliot sétál, wow. Az például egészen Xavier Dolan-t idézte nekem, de alapvetően is szép, tényleg szép a Mr. Robot.

mrrobot5

Értékelés: 9/10. De lesz ez maximális pontszám is még, biztos vagyok benne. A potenciál mindenképpen megvan benne. Szóval asszem nézem is a következő részt…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s