Pretty Little Liars – kezdett a 6. évad

Nos, igen… bár az előző évad fináléja óriási csalódás volt (aminek itt hangot is adtam), természetesen visszatértem a folytatásra, hiszen mint már korábban oly sokszor, sem az írók ostobaságai, sem a színészek néha zavarbaejtően rossz alakítása nem tudott eltántorítani a jelen talán legnagyobb guilty pleasure sorozatától. A hatodik etap premierje viszont meglepően jól sikerült. Magam is meglepődtem, tényleg, de pörgős lett, helyenként iszonyat beteg és valamennyire még izgalmas is.

pll1

Ugye ott hagytuk abba, hogy a lányok – Mona-val együtt, aki természetesen nem halt meg… – rabságba estek egy iszonyat creepy, életnagyságú babaházban, valahol a semmi közepén, ahol ‘A’ a szoksásonál is őrültebb dolgokra kényszrítette őket. Mona-t például arra, hogy tegyen úgy, mintha ő lenne Alison. A finálé végén aztán megpróbálkoztak a szökéssel, sikertelenül, aminek a 6×01-ben lettek meg a következményei. És ‘A’, vagy Charles, vagy ki tudja, kivel is állnak jelenleg szemben, elég keményen fogta őket, konkrétan étlen-szomjan kizárta őket pár napra, amit nem viseltek túl jól. Aztán persze visszamehettek. YAAY. Sajnos azonban bent sem fordult jobbra a helyzet.

pll

Fogvatartójuk egy kis múltidézésre invitálta a lányokat, ugyanis miután egy időre – sikoltozások közepette – mindenkit a szobájába zárt, az első évadbeli “énjükké” alakította vissza őket, Aria megkapta a ciklámen melírokat, Emily a sportruhákat, csoda, hogy Hannah nem szedte vissza a pár kiló felesleget. Persze bármi is történjen, a szökésről nem mondtak le. Közben otthon Alison, a rendőrség bevonásával próbált barátnői nyomára akadni, ők jelenleg Andrew-t gyanúsítják az elrablásukkal, ami mondjuk elég olcsó megoldás lenne, de amúgy ez a része már annyira nem is érdekel, nyilván ezen a ponton már bárki lehet ‘A’ és Charles is, nem nagy ügy. Aztán az is gyorsan kiderült, hogy Alison a rendőrség háta mögött Ezra-val, Caleb-bel és Toby-val is együttműködik. Ki lepődik meg? Ennél már csak az érdekesebb, hogy Alison új frizurája majdnem van olyan szörnyű, mint Tanner haja. És nem, nem erről következik a kép.

pll2

Hanem szerencsétlen Spencer-ről, aki sajnos, mint kiderült, öt éve ugyanazokat a ruhákat hordja, mármint nála valahogy nem lett túl látványos a házi időutazás. Plusz, már az eszével sem nagyon emelkedhet ki, mert Mona ott van a sarkában. Bár ő annyira nem vehette ki a részét abban, ahogy Alison-ra vártak, ugyanis… nos, mivel eddig ő volt Alison, és az igazi épp úton volt, rá már nem nagyon volt tovább szükség, így egy verem mélyére dobták, ami annyira nem állt jól neki. Nézzétek:

pll4

Ja igen, fun fact, az első jelenetben kiderült, hogy van még rajtuk kívül egy lány a házban, de elég érdektelennek tűnt eleinte, igazából most sem emlékeztem rá pontosan, de elvileg arról a csajról van szó, aki egyszerre tűnt el Ali-vel, és valamikor X évaddal ezelőtt felbukkantak a barátnői is, valami olyan storyline kapcsán, amire nyilván már az írók sem emlékeznek. Mindegy, őket is megmentették a fiatalok, amikor öt perc alatt besétáltak a fináléban legalább kétszázszor ekkorának ábrázolt erdő közepébe.

pll3

Szóval – ha jól rémlik – egy hónap után kiszabadultak, volt nagy örömködés meg ölelkezés, azért Emily végül csak feltette Alison-nak az elkerülhetetlen kérdést: “Ki az a faszom az a Charles?” – amire nyilván nem kaptunk választ. Egyelőre. Mert hogy ez most a #SummerOfAnswers. Minden kiderül.

Összességében tehát tényleg egy jobb résszel tért vissza a sorozat, magához, és az általában gyenge premierekhez képest ez lazán 7/10, tényleg várom a folytatást, idén elvileg még időt is fognak ugrani, méghozzá három (vagy négy?) évet, ez is tartogahat potenciált.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s