Pilot: Sense8 (Netflix)

Wow… ez volt az első gondolatom a több mint egy órás pilot epizód vége után. A többek között a Mátrix trilógiát és a Felhőatlaszt is jegyző Wachowski testvérek Netflix-re készült sorozata az első rész alapján igazán monumentális, összetett és látványos. Mindenféle előzetes tudás nélkül álltam neki nézni a sorozatot, szóval egyelőre még sok mindent nem raktam össze, de a lényeg annyi, hogy a világ különböző pontjain nyolc, egymásnak idegen ember “összekötődik”. Ez érzésekben nyilvánul meg, látomásokban, hangokban… tényleg érdekes. Szóval egyelőre ezt próbálták bemutatni, illetve persze a karaktereket is, akik abból adódóan, hogy egyelőre teljesen szét vannak szórva a világban, szóval mindenki teljesen külön sztorival rendelkezik, nem is kaptak sok játékidőt.

sense8-1

Nem is tudom, mikor volt rám ilyen hatással pilot (talán legutóbb a The Leftovers volt ilyen sokkoló), tényleg fura érzés volt nézni, egészen lenyűgöző. És mostanában sajnos többször belefutottam abba, hogy egy remek 1×01-et kiábrándító folytatás követett, de itt most ettől valahogy nem félek. Ráadásul mivel Netflix-ről van szó, a teljes évad elérhető már, szóval mindenki a saját tempójában követheti.

sense8-2

A Felhőatlasz ugyan nekem nem tetszett, mikor láttam, mégis, valahogy ahhoz tudnám hasonlítani a Sense8-et, abból a szempontból mindenképpen, hogy pont annyira látványos és nagyívű. Valamiért mindig a “monumentális” szót akarom használni, sajnálom, de tényleg elég jól leírja az élményt.

sense8-3

A színészekről: a nyolc “klasszikus értelemben vett” főszereplő között vannak ismerős arcok, a transznemű leszbikus Nomi-t játszó Jamie Clayton mondjuk megfordult a Hung-ban, Brian J. Smith visszatérő volt egy darabig a Gossip Girl-ben, Max Riemelt szerepelt többek között a 2013-as Freier Fall c. német filmben, amiről én is írtam a blogon, Tuppence Middleton-t pedig legutóbb az Oscar-díjas Kódjátszmában láthattuk.

sense8-4

A supporting cast viszont még ennél is jobb, kezdve rögtön az eseményeket elindító Daryl Hannah-val, vagy az ő egyik víziójában megjelenő Golden Globe-ra jelölt Naveen Andrews-ról (Lost), egészen az én személyes kedvencemig, a The Carrie Diaries-ben megismert Freema Agyeman-ig, aki itt is isteni!

sense8-5

Az tehát semmiképpen sem kétséges, hogy megvettek a folytatásra, sőt, miközben ezt a kritikát írom, bár bele is kezdtem az 1×02-be, szóval… csak ajánlani tudom mindenkinek.

sense8-6

Értékelés: 10/10. Nem is nagyon tudok, de főleg nem is akarok belekötni semmibe, szerintem egy pilot epizódnak ilyennek kell lennie. Mondom, monumentális.

One thought on “Pilot: Sense8 (Netflix)

  1. Visszajelzés: Pilot: Mr. Robot (USA) | Just a Boy In Motion

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s