Filmkritika: The Age of Adaline (2015)

Több okból is nagyon vártam a magyar mozikban “Adaline varázslatos élete” címen futó filmet: egyrészt magával ragadott az előzetese, érdekesnek tűnt a sztorija, de persze az sem elhanyagolható szempont, hogy az elképesztően gyönyörű és tehetséges Blake Lively látható a főszerepben – aki amúgy legalább egy Golden Globe-ot megérdemelne az itt nyújtott alakításáért. A XX. század elején indul Adaline története, aki egy halálosnak tűnő baleset következtében soha többé nem öregszik – ami akár nagyszerű ajándék is lehetne, de inkább átoknak bizonyul. Nem elég, hogy egész életében menekülnie kell, de a “csoda” örök magányba is kényszeríti.

The-Age-of-Adaline-2015-Poster-Wallpaper

A film egyik erőssége az “Amélie csodálatos élete” (Le fabuleux destin d’Amélie Poulain, 2001) [haha, magyar fordítások…] c. francia alkotásra hajazó szakszerű, sokszor “túl” tudományos narráció, de a gyönyörű fényképezés, a helyszínek, a múlt igazán szép és látványos megjelenítése, a jelmezek és a zenék is. Maga a forgatókönyv nem tartalmaz meglepő fordulatokat, nem is igazán akar újat mondani – mégis, van egy sajátos bája, ami még így is egyedivé tudja tenni. Pont olyan könnyű megérteni Lively karakterét, mint amennyire lehet szurkolni Michiel Huisman-nak (Trónok harca, Orphan Black). A mellékszereplők – Ellen Burstyn, Harrison Ford, Kathy Baker, Amanda Crew – további színfoltjai a filmnek.

9d596146_AOA_05531.xxxlarge_2x

Még egyszer ki kell rá térnem, hiszen amúgy tényleg hangsúlyos, hogy Lively végre tényleg megmutathatta, hogy mire képes – jó, amúgy már nem először -, és szerintem végleg levetkőzte magáról Serena-t, még úgy is, hogy az egyik jelenetben kísértetiesen megidézte Gossip Girl-beli karakterét. Remélem, hogy ezt végre a “szakma” is meglátja, és ezentúl hasonló, vagy még jobb produkciókban láthatjuk majd viszont.

Blake Lively Films "Age Of Adaline"

Ha pontszámokban kéne értékelnem Adaline-t, akkor azt mondanám, hogy simán 8/10. Látványos, megható, sokszor mégis hangosan nevetős két óra, kiváló alakításokkal és gyönyörű összképpel. Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s