Elle Fashion Show 2015 | írta: Csaba&Dani | képek: Cseh Viktória

A múlt hétvégén került megrendezésre az Elle Fashion Show, ahol az idei évben a szervezők nem csak egy látványos és izgalmas divateseményt hoztak össze, de a mellrák elleni küzdelem is központi szerepet kapott. Ebből fakadóan a magazin négy magyar dizájnert, Dori Tomcsányit, Maison Marquies-t, a NUBU-t valamint a Zigi-t kérte fel arra, hogy 2015-ös őszi-téli ruhadarabjaikkal képviseltessék magukat a Várkert Bazárban megrendezett divateseményen. Az Elle Fashion Show a sokszínűség mellett elköteleződve három francia tervezőt is meginvitált az eseményre, így Léa Peckre, Valentine Gauthier és Etienne Derœux is képviseltette magát a két napos rendezvényen.

IMG_9252

Fogadjátok sok szeretettel beszámolónkat és az eseményen készült képeket, melyekért hatalmas köszönettel tartozunk a blog állandó fotósának, Cseh Vikinek!

Etienne Derœux

Derœux kollekcióját Ellsworth Kelly, amerikai absztrakt festő és szobrász munkássága ihlette. Ahogy a művész, úgy Deroeux is arra törekedett, hogy az ellentétek harmonikus összeütközését megalkossa. Kollekciójának legfőbb jellemzője a kontraszt mely például a színhasználatban is megjelenik: fekete és fehér, erdőzöld és sáfránysárga mutatkozik meg egymás mellett. Deroeux az a tervező, akinek munkásságát mindenképp érdemes követni ugyanis a párizsi divathéten több elismerést és díjat is kapott a francia főváros divathetén prezentált munkássága miatt.

IMG_9258

Léa Peckre

A Párizsban tervező Léa Peckre a bomberdzsekik megszállottja, ami nem is csoda, hiszen kollekciójának és saját öltözékének az egyik legmeghatározottabb darabja. A tervező inspirációt mindig az élet egyszerű dolgaiból, a fényekből, a természetből, az építészet elemeiből nyer. Kollekciójának legutóbbi bemutatója a híres Building of Institut du Monde Arabe épületben volt, melyet a magyar modell Rajzák Kinga nyitott meg.

IMG_9312

Valentine Gauthier

A francia tervező 2015-ös kollekciója az Atlasz hegység nevét viseli. A 70-es évek szellemében fogant, keveri a sportos, sikkes és hűvös stíluselemeket, a maszkulin és feminin jelleget, a grafikus és monokróm megjelenést.

IMG_9320

Tomcsányi Dóri

Tomcsányi Dóri kollekciójával már a Fashion Week Budapest-en találkozhattunk. Akkor is és most is imádtunk Tomcsányi ruháit. A kollekcióval kapcsolatos beszámolóért olvassátok el a Fashion Week-ről készített beszámolónkat.

IMG_9365

NUDE by NUBU

A NUDE by NUBU márka alkotói egyszerű anyagot választottak, és üzenetüket feliratban mondják el: „Ismerd magad, törődj magaddal!”.

IMG_9427

A NUBU almárkája az aktuális kollekció dizájnjait, illetve a korábbi kollekciók legnépszerűbb darabjait gondolja újra, egyszerű szabásvonalakkal, egyszerű, jó minőségű anyagokból, a hordhatóságot tartva szem előtt. A kollekciók fiatalos és urbánus darabokat tartalmaznak, amelyek őrzik a NUBU-ra jellemző egyedi stílusjegyeket. A hangsúly a funkcionalitáson és a harmónián van. Az pedig külön pluszpont, hogy fiú modelleket is láthattunk a Várkert Bazár kifutóján!

Maison Marquise

A 2015-ös ősz–téli Maison Marquise-nő független, elegáns, mégis szereti, ha minden szem rászegeződik, ezért nem fél akár még az oversize kiegészítőktől, a hangsúlyos övektől és ékszerektől, de a műalkotásszerű táskáktól és clutch-októl sem. A lenge selymek és könnyű dzsörzék érzéki bíborban vagy éppen feketében és a padlizsán árnyalataiban játszanak. A ruhadarabok kimonókat idéző szabásvonalaira, a tervező által saját kezűleg rajzolt madaras mintára, továbbá a bőrveretekre és a legyező formájú retikülök teljesen levették az embert a lábáról.

IMG_9400

Zigi

Oláh Zsigmond, a Zigi Brand alapítója fordított metódust követett a tervezésnél: az az irány inspirálta, hogy a nő, bármi is történjen vele, a nőiességét, magabiztosságát, és szépségét soha nem veszíti el. Ennek eredménye egy drámai hatású, sötétkék-lila mintás, selyem hosszú ruha lett. 2015. őszi–téli kollekció a lezser, ugyanakkor nőies és modern elegancia kompozíciója. Az aszimmetrikus és geometrikus formák asszociálnak a keleti kultúrában előforduló sziluettekre. Ezt átemelve egy európai világképben kapta meg a kollekció a végleges stíluskódját. A gazdag mintapárosításokkal előremutatóvá, a kifinomult vonalvezetésekkel jól kombinálhatóvá váltak az egyes darabok. Újszerű színkombinációk által az orgonalila és barackvirág, valamint a bordó és szederkék társítások dominálnak. Ugyanazon digitális printek különböző anyagstruktúrákon köszönnek vissza, így a kollekció világa mind a hétköznapokban, mind az alkalmakon reprezentálható.

IMG_9493

Az Elle Fashion Show-ra tervezett ruhák az Elle magazin júniusi számában is láthatóak lesznek, egyúttal árverésre is bocsátják azokat. A befolyt összeget a szervezők a Rákbetegek Országos Szervezetéhez juttatják el. Ezen felül egy kiválasztott ruha leütési árának megfelelő összeggel az NN Biztosító is támogatja a Szervezetet – akármeddig emelkedik is a licit.

IMG_9244

Viki és Dani az ELLE Fashion Show-n

Maga a show igazán látványos és nagyszabású volt, összességében jobban megszervezettnek és összeszedettebbnek tűnt, mint a pár hete megrendezett Budapest Fashion Week. Az odalátogató vendégek, illetve a sajtó munkatársai is úgy érezhették, hogy valami igazán különlegesnek a részei. Külön kiemelném, hogy milyen jó volt látni, hogy végre színesbőrű modellek is a kifutóra léptek. Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, hogy ott lehettünk a bemutatókon, nagyon jól éreztük magunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s