Budapest Fashion Week 2015 | írta: Csaba

Budapest Fashion Week 2015

A hétvégén, 2015. március 27-28. között került ismét megrendezésre a Tony&Guy Budapest Fashion Week. A rendezvénynek a Várkert Bazár adott otthon, ahol a megjelentek a magyar tervezők 2015/16-ös őszi-téli kollekcióit tekinthették meg.

A rendezvény színvonalát emelte a divatiparban jelentős személyek, modellek, stylistok, bloggerek jelenléte, így találkozhattunk például Éder Krisztián fotóssal, Szűcs Péterrel az InStyle magazin főszerkesztőjével, Vajna Tímea modellel, Lakatos Márkkal, Bak Kyrával, az iszonyatosan helyes Pusztai Olivérrel, aki a stíler. hu bloggere, de a szerencsésebbek akár Zahorán Bertold modellbe is belefuthattak a két napos divatesemény során, ahol Tomcsányi Dóri, Áeron, The Four, Je suis belle, Szegedi Kata, ANDA, NUBU és a USE Unused tervezők mutatták be, hogy mire érdemes félretenni ha a hideg idő beálltakor is stílusosak szeretnénk maradni.

Dori Tomcsányi

Tomcsányi Dóri kollekcióját Koreában tett utazása és az egzotikus országban szerzett élményei inspirálták. A ruhák színes, csillogó részletei a város éjszakai fényeit idézik, a neoprén pulóverek és ruhák a legfrissebb ázsiai trendeket képviselik. Számomra a színes berakással megspékelt pulóverek és szoknyák tetszetek.

Az őszi-téli kollekció egyes darabjaiban megjelennek a tradicionális koreai munkaruházat sajátos elemei is. A merlot és indigókék mellények és magas derekú nadrágok képviselik az elegáns vonalat, de a bézs kabátok, nadrágok és ruhák is must have darabok egy urbánusabb stílust képviselő nő számára.

Áeron

Egy igazi, picit retrós beütésű téli kollekciót kaptunk tele a 40-es évekre jellemező színekkel: a burgundi, bordó, királykék, olíva, szürke és fehér színekből, bőrből, kiváló minőségű gyapjúból készült darabok pedig teljesen levettek a lábamról.

Je suis belle

A Je suis belle tervező párosa, Dévényi Dalma és Kiss Tibi több forrásból nyerték az ihletett a kollekció megálmodásához. A tervezők szerint hatással voltak rájuk a Nápolyi Archeológiai Múzeum freskói és Henri Matisse papírkivágásai, illetve a tervezői munkához ihletül szolgáltak “a frissen végzett, karrierjét elindító, energiával teli értelmiségi nők, a new york-i könyvtáros és Woody Allen nőalakjai”. A kollekció egy része folytatása volt az előző évben bemutatott darabokhoz, ugyanis itt is megjelent a fekete szín, a szőrme és a geometriai formák is. A fekete mellett viszont megjelennek a vörös, zöld, kék és narancs színek is.

A Je suis belle nem csak azért kedves márka számomra, mert gyönyörű és hordható ruhákat terveznek, hanem azért is, mert helyi dizájnerekkel is szeretnek együttműködni. Az idei évben sem volt ez másképp, ugyanis a táskákat a KOMOD egyik alapítója, Veszprémi Gabriella tervezte, a bársonycipőket a new york-i Garbóval közösen alkotta meg Dévényi Dalma és Kiss Tibi, az ékszerek pedig Annika Inez munkái.

Szegedi Kata

Szegedi Kata kollekciójáról minden elmondható, de azt, hogy unalmas és egyszínű azt nem. A feketét természetesen ő sem hagyta ki a számításból, de megjelenik a kék, a vörös, a zöld és a narancs szín is. Printekből itt sem szenvedünk hiányt ugyanis az idei kollekció darabjain a fagyos muhar formája köszön vissza.  A kasmírból, gyapjúszövetből, neoprénből, selyem-muszlinból és – szaténból, bársonyból készült darabokat a Moloko egykori énekesnője, Róisín Murphy ihlette, aki Szegedi Kata szerint az “egyik legizgalmasabb, legsokszínűbb, legkönnyedebb stílussal rendelkező nő.”  A tervezőnőre hatással volt még a jelen kor utcai divatja, ugyanakkor a kollekcióban 70-es éveket idéző szabásvonalak is megjelennek.

ANDA

Anda Emília szerint kollekcióját egy magával folytatott beszélgetés  inspirálta. Az építészből tervezővé vált tervezőnő ismét hozta a tőle elvárt monokróm vonalakat és színeket, tehát számos fekete, szürke és fehér darabot mutatott be a tervező. A most bemutatott ruhák teljesen hétköznapiak, hordhatók mégis van bennük egy, az Anda Emire jellemző kifinomultság.

NUBU

A NUBU idei őszi-téli kollekcióját Molnár Vera festőnő négyzetes konstrukciói inspirálták, a meghatározó darabok térben kockásra szőtt, steppelt négyzethálós, illetve absztrakt expresszonista mintákkal printelt textilekből készültek. A négyzet megjelenik a szabásvonalakban, a zsebek és a gallérok megoldásaiban, a táskák formáiban jelenik, sőt még a modellek által viselt fejpántokon is. A kollekció meghatározó színei a szokásos fekete, törtfehér, bézs és szürke de előfordult a vörös és a kék is.

USE Unused

Berlin után a magyar kifutón is tarolt a USE Unused őszi-téli kollekciója. A 2015/16-os őszi-téli kollekció inspirációjaként szolgált a gemenci erdő és az abban található, 50-es években épült “Kádár villa”. A gyapjúból, bőrből, szőrmehatású neoprénből készült ruhákat hímzések és berakások díszítik, a szabásvonalak letisztultak, a pasztellszínek mellett a sötétkék, a bordó és a fekete dominál, de jelen volt a púderszín is. A kollekció alapdarabjaiként megjelennek még az ingek, az oversize kabátok és a lapszoknyák, de abszolút kedvencünk a pasztellszínű és a sötét színű kabátok voltak.

Danival nagyon örültünk, hogy az idei évben már a blogot képviselve mehettünk el a Budapest Fashion Week-re. A hangulat nagyon jó volt, a szervezők pedig készséggel álltak segítségünkre. Ez úton szeretnénk még egyszer megköszönni a Fashion Week Budapest szervezőinek, a BigBag PR Ügynökség munkatársainak és természetesen a magyar tervezőknek, hogy az idei Fashion Week-en is részt vehettünk és megnézhettük a jövő évi őszi-téli kollekciókat. Külön hálával tartozunk az LbH design by Alone tervezőjének, a márka további munkatársainak valamint Böczkös Bence modellnek, hogy a kétnapos rendezvény idején hordhattam a féldrágakövekből készült keleti motívumokkal díszített LbH design karkötőket!

IMG_8254

A csodás fotókért pedig millió köszönettel tartozunk Cseh Viktória fotósnak!

2 thoughts on “Budapest Fashion Week 2015 | írta: Csaba

  1. Visszajelzés: Interjú Hajas Leventével, az LbH design by Alone márka egyik alapítójával | készítette: Csaba | Just a Boy In Motion

  2. Visszajelzés: Elle Fashion Show 2015 | írta: Csaba&Dani | képek: Cseh Viktória | Just a Boy In Motion

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s