Girls – vége a 4. évadnak

Wow, még mindig kicsit a finálé hatása alatt vagyok, pedig már két napja láttam, de egyszerűen, amit Lena Dunham létrehozott ebben az évadban, az valami egészen zseniális! És igen, itt egy sorozat, ami évadról-évadról érik, formálódik, “javul”, ha úgy tetszik, de mindenképpen képes megújulni és friss maradni. Pedig már anno, mikor négy éve kezdtek is valami olyat láthattunk, amit korábban még soha. Sajnos ennek ellenére a nézők még mindig nem igazán találtak rá a sorozatra, sőt, mostanra már a díjátadókon sem nagyon említik, pedig talán még soha nem volt olyan jó, mint idén.

girls1

Tavaly ugye ott hagytuk abba, hogy Hannah Iowa-ba költözik, hogy folytassa a tanulmányait az ország egyik legjobb íróképzésén, Adam elkezdte bontogatni a szárnyait, mint színész, Marnie pedig mint énekesnő. Jessa igazából (ha jól rémlik) semmi érdemlegeset nem csinált, elvonózott egy darabig, Shoshanna pedig keserűen szembesült a ténnyel, hogy a “való világnak” sokkal több nehézsége van, mint az egyetemistaként gondolta. Szóval innen folytatták januárban.

Eleinte úgy tűnt, hogy a Hannah-központúság egészen odáig tornyosul, hogy figyelmen kívül hagyva mindenki mást, a sorozat Iowa-ba költözik, de aztán szerencsére megjelent Elijah, aztán az is rövid úton kiderült, hogy mi lesz a dolog megoldása: Hannah egyszerűen feladta, rájött, hogy ez nem neki való, és pár résszel később vissza is költözött New York-ba, ott azonban nem az fogadta, amire számított… kezdve azzal, hogy Adam összejött valakivel – a rendkívül ellenszenves Mimi Rose-zal. Ezt követően pedig két-három olyan sötét epizód következett, amit szerintem nem lehetett nem úgy nézni, hogy az embernek nem volt gyomorgörcse közben. Tényleg, annyira furán kínos és feszült volt a hangulat, hogy szinte letargiába kerültem minden egyes hétfőn.

girls2

Ezt azért az évad végére nagyjából feloldották, amiben sokat segített Shoshanna, aki felváltva próbált munkát találni, illetve segíteni Ray-nek a kampányában, Hannah apukájának felismerése azzal kapcsolatban, hogy meleg, majd az Elijah-val közös jelenetei, valamint pár jól eltalált vendégszereplő, például a közben tanárrá avanzsált Hannah egyik tanítványa, Cleo (Maude Apatow), akinek az örökké emlékezetes piercing-es jelenete mindent vitt.

Az évadzáró aztán nem teljesen azt hozta, mint vártam, de összességében szerintem a sorozat eddigi talán legjobb részét kaptuk, amihez sokban hozzájárult a visszatérő Gaby Hoffmann, aki egy őrült zseni… istenem, az egész otthon szüléses dolog annyira brutális és explicit volt, néha el sem hittem, hogy ez megtörténhet a TV-ben. Oké, nem TV, hanem HBO, de akkor is.

girls3

Adam és Hannah jelenete a kórházban pedig… instant heartbreak. Többször is újranéztem, pedig tényleg a szívem szakadt meg közben, még úgy is, hogy szerintem Hannah jól döntött, hogy elutasította a fiút. Azt meg csak remélem, hogy Shosh új állása, ami egészen Japánig repíti, nem Zosia Mamet távozását jelenti.

Értékelés: az évad maga olyan 7-8/10 körül mozgott, a finálé viszont 10/10, gondolkodás nélkül. És rémesen elszomorít, hogy januárig várni kell a folytatásra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s