Looking – véget ért a 2. évad

Az első évad ugyan alapvetően tetszett, de tény, hogy a sorozat nehezen találta meg a hangját, sőt, eleinte azt is, hogy pontosan miről akar szólni, az sem segített a helyzeten, hogy mindössze nyolc részben kellett „kiteljesedniük” – így sajnos csak az utolsó egy-két rész lett igazán ütős. Épp ezért is volt várós a folytatás, amit az alacsony nézettség ellenére szerencsére berendelt az HBO, és azt kell mondanom, hogy nagyon sokat fejlődött a sorozat! A történet maga is kidolgozottabb lett, illetve a karaktereket is sikerült elmélyíteni. A finálét leszámítva pedig végre nem minden Jonathan Groff-ra volt kiélezve, sokkal kiegyenlítettebbek voltak a részek idén.

looking5

Ahogy az a tavalyi finálé tükrében várható volt, Patrick és Richie nem maradtak együtt, de a többi szereplőre is komoly változások vártak: Dom végre elindult az önmegvalósítás útján, belevágva régi álmába, hogy a maga ura legyen a munkájában, Agustín-nak pedig gyakorlatilag teljesen elölről kellett kezdenie, miután elvesztette a munkáját, a lakását és a barátját is. Egyébként pont ő volt eddig a legkevésbé szimpatikus szereplő, de idén az írók csodát tettek vele, a karakter teljes rebootjával velem nagyon gyorsan sikerült megszerettetniük! Ebben mondjuk sokat segített a mellé behozott új karakter, a HIV pozitív Eddie, aki hajléktalan LMBTQ kamaszoknak próbál segíteni afféle szociális munkásként. Kettőjük kapcsolatának alakulása igazán különleges és jól felépített folyamat volt, amihez Daniel Franzese kiváló alakítása is sokat hozzátett.

looking2

Dom és Lynn kapcsolata végül nem úgy alakult, ahogy azt sokan remélték volna, mindketten nagyon mást akartak, így egy idő után nem is erőltették, de ennek köszönhetően sokkal érdekesebb dolgokat láthattunk a két barátjánál azért jóval idősebb Dom szálán: a legjobb barátnőjével, Doris-szal való, már-már beteges véd és dacszövetségük, húsz éve tartó barátságuk fordulóponthoz érkezett, ami szintén nagyon lassan és hatásosan lett belebegtetve majd kibontva.

looking3

Az epizód, ami Doris apukájának halálával foglalkozott már elindított valamit, aztán folyamatosan mérgesedett el a viszonyuk. Eleinte úgy tűnhetett, hogy azért, mert egyikük végre sikeresen kialakított egy működőképes, komoly párkapcsolatot, vagy épp az anyagi dolgok miatt, de sokkal inkább volt szó arról, hogy igazán egyikük sem nőtt fel soha, és ennek most eljött az ideje, ehhez viszont kicsit el kell engedniük egymást.

looking1

És persze ott van a sorozat kvázi főszereplője, Patrick, aki annak ellenére, hogy idén is a legtöbb képernyőidőt kapta, most valahogy nem tudott érdekes lenni, sőt, a fináléra kimondottan idegesítő volt már. Ugye otthagyta Richie-t, mert rájött, hogy Kevin-t szereti, akinek viszont volt barátja, így belement abba, hogy a szeretője legyen, ami azért első évad alapján elég karakteridegen döntésnek tűnt, majd mikor végül minden egyenesbe jött és Kevin őt választotta és összeköltöztek, nettó harminc percig hisztizik és végül az utolsó jelenetben megint felkeresi Richie-t… de most komolyan, ne már! Jó, persze az sem segített a helyzeten, hogy a Kevin-t hirtelen egyik pillanatról a másikra teljesen megváltoztatták az írók, nyilván csak azért, hogy konfliktust generáljanak. De még így is, minden ellenére Patrick egyre kevésbé tudott szimpatikus lenni a részek során, egyedül talán az anyukájával közös jeleneteit szerettem.

looking4

Szóval tényleg muszáj leszögezni, hogy sokat fejlődött a sorozat, sokkal koherensebb, átgondoltabb évadot kaptunk, mint legutóbb. Az epizódok minősége is egységesebb, egyszóval sokkal pozitívabb az összkép. Őszintén remélem, hogy a csatorna még egyszer – ha akár utoljára is – bizalmat szavaz a sorozatnak és kapunk még pár epizódot, mert ezen a ponton nagyon sajnálnám, ha el kéne búcsúznom a karakterektől.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s