Once Upon a Time – folytatódott a 4. évad! | írta: Csaba

Hosszabb szünet után tért vissza az ABC képernyőjére a nálunk Egyszer volt, hol nem volt címen futó sorozat. Az évad első fele mely a Jégvarázs (Frozen) című Disney mese tematikára volt felépítve rendes lezárást kapott majd a 13. rész előre vetítette az évad hátralevő részének eseményeit és főbb karaktereit. Ebből fakadóan kaptunk három új zseniális gonosz szereplőt: Szörnyella de Frászt (Victoria Smurfit), A kis hableányból ismert tengeri boszorkányt, Ursulát (Merrin Dungey) és a Sötétség Úrnőjét, Demónát (Kristin Bauer van Straten, akivel korábban már találkozhattunk ebben a szerepben).

ouat4b1-500x280

A történet onnan indul, hogy a Belle által száműzött Rumplestiltskin megkeresi Ursulát és Szörnyellát, hogy összefogva visszatérhessenek Storybrook-ba és Demónával egyesülve, egy átkot elszórva, megszerezzék saját boldog befejezésüket. Felmerülhet pár kérdés Demóna visszatérésével kapcsolatban, hiszen még az első évad végén őt Emma saját kezűleg ölte meg, de a készítők elvileg egy teljes részt szentelnek majd ennek kibontására.

ouat4b4-500x280

Időközben Regina azt a bizonyos Szerzőt keresi, aki a mesebeli szereplők történetét írta meg a kezdet kezdetén. A Szerző kilétéről vajmi keveset lehet tudni, de a Kék Tündér szerint egy nagy varázserővel rendelkező személyről van szó, ám így is számos kérdése merül fel: vajon mennyire hajlandó segíteni Reginának vagy bármely negatív szereplőnek a boldog befejezés megszerzésében? Milyen közös titkot őrizget Mary Margaret, David, Ursula és Szörnyella? Milyen átkot készül aktiválni Rumpel a Sötétség Királynőivel?

ouat4b5-500x280

Úgy gondolom, hogy a készítők ismét nagyon jó karaktereket építettek be a sorozatba, ám félő hogy nem mindegyik jellemét és történetét sikerül kellően kidomborítani. A megfelelő felvezetést kaptunk az új szereplőkkel kiegészülve, így biztos vagyok benne, hogy izgalmakkal teli lesz a folytatás.

8/10 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s