Pilotkritika: The Slap (NBC)

Elstartolt az NBC minisorozata, a “The Slap”, melyben a címből következően egy pofon indítja el az eseményeket, nem várt lavinát indítva el egy tehetős családban, ahol mindenkinek van valami rejtegetnivalója… mindezt ráadásul országos sorozatoknál egyáltalán nem megszokott impozáns szereplőgárdával! És még dohányoznak is benne, pedig elvileg ilyet csak kábelen lehet.

theslap3

Az első gondolatom egyébként az volt, mikor megpillantottam a főszereplőt, Peter Sarsgaard-ot, akit egyébként már régóta szeretek, hogy ilyen mosollyal az arcán hogyan nem sikerült felkerülnie arra a bizonyos listára? De komolyan, ha csak egy nappal korábban nézem meg ezt a részt… na, mindegy. Vissza a sorozathoz.

theslap5

A szereplők “összeterelésének”, bemutatásának apropója egyébként Sarsgaard karakterének 40. születésnapja, amire összegyűlik a család: szülők, testvérek, egyéb rokonok, vagy épp a babysitter, akivel viszonya van. Egyébként is vannak feszültségek a megjelentek között – gyereknevelési kérdésekben, általános világnézeti dolgokban, plusz nyilván egyelőre ismeretlen múltbéli sérelmek miatt -, de mivel mindenki tudja, hogy annak a pofonnak bizony előbb-utóbb el kell csattania, különösen érdekes, ahogy szorul a hurok, már-már kínos nézni, imádtam! És persze ehhez olyan színészek asszisztálnak, mint a zseniális Melissa George (érdekesség: ő a sorozat ausztrál eredetijében is játszott, ugyanezt a karaktert), Uma Thurman, Zachary Quinto vagy Brian Cox.

theslap4

Az incidenst követően a buli természetesen meghal, mindenki elmegy, előtte azért még kiabálnak, fenyegetőznek, kiborulnak, és látszólag két részre szakadnak: a többség elítéli a más gyerekét megütő férfit, míg egy-ketten úgy gondolják, hogy mivel a kissrác teljesen kezelhetetlenül viselkedett, valakinek közbe kellett lépnie. A magam részéről az erőszak semmilyen formáját nem támogatom, itt sem gondolnám, hogy ez lett volna a jó megoldás – pláne úgy, hogy nem is a saját gyerekéről volt szó, de azért a másik oldalról nézve, a szülők tényleg elég pocsék munkát végeztek a nevelés tekintetében, elég csak arra gondolni, hogy mikor a fiú hisztizni kezdett, az anyja az ölébe kapta és megszoptatta – vagy azt imitálták csak? – pedig azért lazán hat-hét éves körül lehet.

theslap7

Előre sajnálom, hogy csak nyolc részes minisorozatról van szó – bár azért olyan szempontból jó, hogy így egy remélhetőleg feszes tempójú, érdekes drámát kapunk, nem egy x évadra elnyújtott szappant, amivé egyébként nagyon könnyen válhatna. A karakterek érdekesnek tűnnek, kíváncsi vagyok a sztorijukra, illetve hogy melyik szál hová fog kifutni, illetve végül milyen következményei lesznek a pofonnak.

theslap6

Értékelés: érdekes alapsztori, első osztályú szereplőgárda, jól felépített bevezető – tényleg nehéz belekötni a sorozatba, viszont a maximális pontszámot azért mégsem adnám oda jó szívvel, tekintve hogy minden pozitívum ellenére a pilot egy-két alkalommal belassult, leült, így a 8/10 reálisabb, de nagyon várom a folytatást és szerintem az évad során még simán összejön majd az a tíz pont!

One thought on “Pilotkritika: The Slap (NBC)

  1. Visszajelzés: Zachary Quinto meztelenkedni fog a Girls-ben? | Just a Boy In Motion

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s