Girls – kezdett a 4. évad

Azt hiszem a január 11-én visszatérő sorozataim közül egyértelműen a Girls nyerte az estét, hiszen sem a Shameless, sem a Looking nem nyűgözött le túlzottan, ellenben Lena Dunham továbbra is ért hozzá, hogyan szippantoson be pillanatok alatt sajátos hangulatú kis világába, hogy aztán ne is akarjak visszatérni a valóságba. Hannah, Marnie, Jessa és Shoshanna tehát jöttek, láttak és győztek. A kép alatt pedig spolieresen folytatnám is, hogy pontosan miért.

girls1

Az első jelenet különösen tetszett, jó kis visszautalás volt a kezdetekre, gyakorlatilag pontosan újrajátszották a Pilot nyitányát, csak persze aktualizálva azt, a jelenlegi helyzethez. Hannah szüleit még mindig imádom, bár komoly konkurenciát kaptak Shosh anyukájának személyében, Ana Gasteyer egyszerűen tökéletes választás volt a szerepre, remélem, hogy még sokkal többet is láthatunk belőle az évad során.

girls2

A sorozat természetesen, csak hogy hű legyen magához, ismét produkált egy szexjelenetet, amivel másnapra már tele is volt a sajtó: Allison Williams a fenti pozitúrában volt látható, amivel sikerült kiverni a biztosítékot pár konzervatívabb tévénézőnél. Bár őszintén nem értem, hogy a Girls esetében ilyenen már ki tud meglepődni. A sorozat eddig is szeretett kimozdítani minket a konfortzónánkból, ennél szerintem már bőven láthattunk itt “durvább” dolgokat is.

girls3

Visszatért Elijah is, és valahogy sokkal emberibb és empatikusabb volt, mint eddig bármikor máskor korábban. Igazából örültem neki, hogy végre ezt az oldalát is megmutatta, plusz csak remélni merem, hogy Andrew Rannells egyszer és mindenkorra állandósítja magát a stábban, felőlem akár Jessa helyére is jöhetne, aki sajnos ezúttal is a legjelentéktelenebb eleme volt a résznek. Nem hiszem, hogy bárki őszintén tudná hiányolni. Amit mondjuk negatívumnként megjegyeznék: szerintem túlságosan hosszúra nyújtották a fellépést – lehet, hogy csak azért éreztem így, mert nagyon kínos volt, de akkor is, ebből szerintem a kevesebb több lett volna. És talán a jövőben ezt nem is fogják erőltetni.

girls4

Fontos fordulóponthoz érkezett amúgy a sorozat: Hannah elhagyja New York-ot, hogy folytassa tanulmányait Iowa-ban. Nem tudom, hogy egyébként ezt miképp akarják megvalósítani – érdekes módon épp ugyanez történik a The Mindy Project-ben is, és ott mondjuk eddig egész jól kezelik a helyzetet. Mivel egyik szereplő sem volt közel annyira sem középpontban, mint Hannah, azt is lazán kinézem, hogy 100%-ban az új helyszínre helyeződik a hangsúly, a többiek pedig csak olykor-olykor tűnnek fel, ha éppen úgy adódik. Bár azért nagyon szeretném, ha nem így alakulna. Valahogy az arany középútra kéne törekedni. Mindegy, meglátjuk. Én mindenesetre továbbra is imádom a sorozatot, és várom a folytatást! Az HBO pedig szerencsére már be is rendelte az 5. évadot, szóval aggodalomra semmi ok… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s