Interjú: Cseh Tamás, a Nushi tervezője | írta: Csaba

Az a megtiszteltetés ért, hogy elsőként készíthettem interjút Cseh Tamással, a Nushi márka egyik megálmodójával és tervezőjével. Tamás és kreatív művészekből álló csapata egyedi, prémium minőségű és hétköznapinak egyáltalán nem mondható leggings-eket tervez a divatra éhes női közönségnek.

Just a Boy in Motion: Mióta érdekel a divat?

Cseh Tamás: Nem mondanám magam egy divatőrült embernek. Azt mondanám, hogy mindig is érdekelt az, hogy az emberek mit vesznek fel, nagyjából figyelem és követem az aktuális divat trendeket, de ez nem befolyásol sem engem, sem a Nushi-t.

JBM: Hogy indult pályafutásod a divat terén? Nehezek voltak az első lépések?

CsT: Nyáron találkoztam egy nagyon kedves barátommal. Rengeteget beszélgettünk és említette, hogy Kínából rendelget dolgokat, amiket itthoni apróhirdetési portálokon tovább értékesít. Ez nekem is megtetszett, majd másnap elkezdtem az internetet bújva olyan terméket keresni, amit én is szívesen értékesítenék, csak úgy próbaképpen. Az internetes oldalakat nézegetve szembejött néhány leggings banner, ami egy kereskedő oldalára vitt. Mindig is bírtam a színes leggings-eket mert nagyon vagány tud lenni a csajokon, így berendeltem pár próbadarabot. Viszont ezek a darabok gyenge minőségűek voltak, így arra az elhatározásra jutottam, hogy magam szerzem be az anyagokat, magam varratom meg és tervezek rá printeket, szóval a Nushi leggings-ek itthon készülnek, saját tervek alapján, prémium minőségben.

Rengeteget számoltam, gyártottam az excel táblákat annak érdekében, hogy profitábilis üzleti vállalkozássá tegyem a dolgot. Nehéz volt az indulás, hiszen a rendes munkám mellett (Tamás a Vodafone Magyarország Zrt. munkatársa- szerk.) terveztem, beszállítókat és tervezőket kerestem.

JBM: Beszéljünk kicsit a tervezői munkáról! Tehát vannak olyan leggings-ek amiket Te terveztél és vannak olyan darabok, amiket művészek alkottak?

CsT: Igen, így van. Alapvetően két irányunk van: a Collab Line és az Awesome Line. Az Awesome Line-ba sorolt darabokon őrült minták, textúrák és fotók vannak, amiknek nagy részét én terveztem. Két kedvencem a zöld alapszínű, banán mintás Bananas (a kép bal oldalán) és a sárga alapú, kicsit bohém mintákkal megspékelt Zizz névre hallgató leggings (a kép jobb oldalán) vagy a Chaos, vagy az elképesztően vagány Ammo. Igazából az összeseset nagyon szeretem.

10872493_994839473863430_1222044038_n

Modell: „Virp // Highlight Models”

A Collab Line darabjait művészek tervezik. A tervezési fázisban teljes mértékben szabad kezet adok. Olyan praktikus tanácsokkal segítem őket, hogy mi fog jól állni, mire kell figyelni a minta tervezésekor. Jelenleg három collab design van: NUSHI x AYWEE, NUSHI x TRIPO, NUSHI x PETYKA, melyek markánsan különböző stílusúak.

nushi tripo petyka

Modell: „Virp // Highlight Models”

JBM: Mi inspirálta az idei kollekciót?

CsT: A Pinterest oldalon rengeteg minta, szín és forma található, így sokat inspirálódom onnan. Van, amikor már egy kész mintát alakítok át, hozzáadok vagy elveszek az adott print-ből, de előfordul olyan, hogy magam tervezek egy újat. Budapest utcáit járva rengeteg formát és mintát látok. Amelyek megtetszenek, azt lefotózom, lerajzolom. Majd amikor tervezek, ezeket előkapom és felhasználom.

Én nem tudok szabni-varrni, hanem egy meglévő leggings-re tervezek vagy terveztetek olyan mintákat, amitől ez a nagyon egyszerű ruhadarab különlegessé válik. Mindig kész ruhadarabban gondolkozom, tervezés során pedig végig azt kell figyelembe venni, hogy végül hogyan fog a lábon, fenéken kinézni. Nem lehet olyan mintát és formát felhasználni, ami vastagít vagy előnytelenül hangsúlyoz.

photo 2(2)

Tamás, a Nushi tervezője és Filep Krisztina, fotós munka közben

JBM: A magyar közönség készen áll erre a kollekcióra?

CsT: Úgy gondolom, hogy nálunk a leggings-ek populárisnak mondhatóak, viszont általában az itthoni darabokból hiányzik az extrémitás. Célom az volt, hogy egy színes, bohém és őrült leggings kollekciót dobjak piacra. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy milyen lesz magyar részről a fogadtatás, viszont ismerőseim, modell barátaim visszajelzése pozitív volt.

JBM: Várható esetleg, hogy férfiaknak is készül ruha kollekció?

CsT: Kezdetben meg akartam hagyni magamnak a lehetőséget, hogy a márkát később a férfiak felé is tovább lehessen vinni, de most úgy tűnik, hogy a Nushi egy csajos márka lett. Még egy folyamatos útkeresési fázisban vagyok, így biztosan nem állítom, hogy a Nushi „csajmárka” marad, de most efelé tart. Viszont amiben biztos vagyok, hogy a termékvonalat bővíteni fogom. Meglátjuk, hogy milyen irányban.

JBM: Milyen irányban szeretnél bővülni? Vannak már terveid?

CsT: Vannak terveim, de ezeket még megtartom magamnak (mosolyog- szerk).

Köszönöm Tominak az interjút! Amennyiben szeretnétek igazán egyedi, fiatalos és őrült Nushi leggings-et, nincs más dolgotok, mint leadni rendelésetek a www.nushiclothing.com oldalon!

One thought on “Interjú: Cseh Tamás, a Nushi tervezője | írta: Csaba

  1. Visszajelzés: Mi történt a divatvilágban 2014-ben? | írta: Csaba | Just a Boy In Motion

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s