Könyvkritika: Róbert Katalin “Szívből, színből igazán” | írta: Csaba

Régóta szerettem volna végre olyan kortárs művet olvasni, ami nem a megszokott szerelmi háromszögekről szól, így amikor megjelent Róbert Katalin LMBTQ műve, azonnal meg is rendeltem és egy nap alatt el is olvastam könyvét.

szivbol-szinbol-igazan-konyv

Adott egy jómódú családból származó testvérpár: a homoszexuális Alex és húga, Lilla, aki egy Patrik nevű fiúval jár. Patrik egy igazán népszerű srác a lányok körében, de a fiú Alex számára sem közömbös. Az édesanyja halála után Patrik depresszióba esik, édesapja nem támogatja. Ekkor jön képbe Alex, majd a két fiú között egy igazán diszkrét, mély és bizalmi kapcsolat alakul ki. Patrik folyamatosan tipródik, ezért folyamatosan játékot űz Alexszel és Lillával egyaránt. Évekkel később a fiatalok leérettségiznek, majd a távolság rádöbbenti a fiúkat, hogy több van köztük, mint barátság. Idővel Patrik beleszeret Alexbe, közben Lilla is szerelmes Patrikba ám a helyzetet természetesen nehezíti, hogy tudja, testvérének sem közömbös a fiú.

A karakterek jelleme tökéletesen ki volt dolgozva, különösen tetszett, hogy egy-egy fejezetet követően az adott szereplő szemszögéből követhettük a cselekményeket.

Összességében tetszett a könyv, kifejezetten érdekes témákat érintett, a melegség felvállalásától kezdve a felnőtté váláson keresztül egy nyakatekert szerelemi kapcsolatig. Ajánlom mindazoknak, akik mások, nyitottak vagy éppen kíváncsiak.

Mindenképp jár a 10/10 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s