True Blood – kezdett az utolsó évad

WOW. Mármint tényleg nem számítottam ilyen erős kezdésre – oké, utolsó évad, meg minden, de azért az HBO vámpíros sorozata eléggé “elkényelmesedett” az utóbbi években. Látványos maradt ugyan, de nem igazán történt semmi váratlan. Ellenben egyre több elborult, beteg dolog – gondolom ellensúlyozva a sztori hiányosságait. Na, de vissza a 7×01-hez, ami kellően friss, izgalmas és bátor lett. Szerencsés helyzetben voltak az írók, hiszen tudták, hogy az utolsó részeket készítik, így tulajdonképpen már nincs “vesztenivalójuk”: ezt pedig most be is bizonyították. A kép alatt spoileresen folytatom.

tb

A búcsúévad nyitányát egyébként Stephen Moyer (Bill) rendezte, akinek nem ez volt az első ilyen tapasztalata, hiszen a sorozat két korábbi epizódjában már megmutathatta, hogy nem csak a színészethez ért. A kezdő képsorok, az összecsapás vámpírok, emberek és a Hep V-vel fertőzött vámpírok között nagyon látványosra sikerült, ráadásul tétje is volt a dolognak: a főbb szereplők közül is többen megsérültek, eltűntek, egy pedig meg is halt – persze ha valakinek nem mutatják a halálát a TV-ben, az mindig gyanús. Sőt, a True Blood talán pont azoknak a sorozatoknak az egyike, ahol még az sem feltétlenül számít, ha látod is a karakter halálát. Minden lehetséges. Mindenesetre, amíg nincs új információnk ezzel kapcsolatban, addig szeretnék most megemlékezni Tara-ról, akinek az első négy-öt évad során számtalanszor kívántam a halálát – egyszer majdnem össze is jött-, de tavaly pont kezdtem megkedvelni őt, így most kicsit szomorú vagyok miatta.

tb

Egyébként így, hogy egy-két szereplő kikerült a képből (Holly-t és Arlene-t elrabolták, Eric-ről egyelőre semmit nem tudni, Tara pedig ugye…) sokkal letisztultabb volt ez az ötven perc – és ez már nagyon hiányzott. A rengeteg karakter és storyline korábban legtöbbször visszafelé sült el, túl sűrű és követhetetlen, majd ebből kifolyólag unalmas lett a sztori az elmúlt egy-két évad során, most viszont nem ez volt a helyzet. Plusz, jelenleg mindenki ugyanott van és ugyanazzal a problémával néz szembe, ilyenre is nagyon régen volt már példa. Ja, mármint mindenki, Pam kivételével, akit az írók valami rettenetesen fura szituációba kevertek.

tb

Egyébként meglepően tetszik eddig a Sookie-Alcide kapcsolat, ígéretesnek tűnik a vámpírok között pusztító vírus. Az ember-vámpír párok is jól lettek kiválasztva, Lafayette és Jessica pasija (az istenért sem ugrik be a neve, pedig asszem még a színészt is lecserélték) nagyon jók voltak együtt, a párbeszédük a rész egyik fénypontja volt. Emellett a sajátos igazságszolgáltatásba kezdő emberek, aki úgy érzik, hogy senki nem fog a védelmükre kelni, a kisvárosi elszigeteltség, a tudat, hogy a fontosabb szervezetek, vagy emberek, akik segíthetnének nem foglalkoznak veled és a családoddal, mivel egy jelentéktelen helyen élsz… ez ismét egy tipikusan olyan valós társadalmi probléma, amikhez hasonlókat a sorozat már korábban is feszegetett természetfeletti köntösbe bújtatva, és amit én mindig is imádtam.

tb

Értékelés: pörgős, fordulatos résszel indult a True Blood utolsó évadja, több szempontból is a legjobb rész, amit a sorozat évek óta produkált. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan tervezik zárni ezt a hét évet – már csak ezért is mindenképpen maradnék, de most sikerült is meggyőzniük, hogy tudnak újat mutatni. Aki vacillál, hogy visszatérjen-e a zárásra, annak bátran merem ajánlani, hogy igen. Tényleg megéri. 9/10

One thought on “True Blood – kezdett az utolsó évad

  1. Visszajelzés: Luke Grimes vajon tényleg azért távozott a True Blood-ból, mert nem akart meleg karaktert alakítani? | Just a Boy In Motion

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s