Parks and Recreation – vége a 6. évadnak

“When were you going to tell me about that? Unbelievable! I am so furious at you, but I’ve already forgiven you and you need to teach me how to play the saxophone.”

Miután megnéztem a duplarészes, 40 perces finálét, gyorsan írtam a blog Facebook oldalára, hogy beharangozzam a készülő kritikát, és nem tudtam máshogy fogalmazni, mint “(…)a legjobb, ami valaha történt a TV-ben. Túlzás nélkül.” És tényleg így gondolom.

p+r

Eseménydús, bár kissé hullámzó minőségű évadon vagyunk túl, amit ősszel a szereplők Londonban keztük, ahol “otthagyták” kicsit Andy-t, Leslie-nek végül távoznia kellett a tanácsból, megvolt a 100. epizód, Ann és Chris elköltöztek, megszületett Ron és Diane első gyereke, Tom új projektbe fogott, kiderült, hogy Leslie terhes – ráadásuk hármasikrekkel és ami talán az idei évad legnagyobb átívelését hozta, Pawnee-t és Eagelton-t egybeolvasztották.

parks3

A fináléban főleg Leslie döntése került középpontba, hogy elvállalja-e a nemzeti parkos munkát, ami azt jelentené, hogy Chicago-ba kell költöznie, megrendezésre került a két város egyesülésének népszerűsítésére szervezett Unity Concert – ahol végül még Duke Silver is színpadra lépett, többek között a Decemberist, Ginuwine és a Mouserat társaságában, megemlékeztek Li’l Sebastian-ről, valamint számtalan régen látott karakter tűnt fel egy-egy jelenetre, Michelle Obama-ról nem is beszélve, aki nagyszerűen alakította saját magát. Többek között ezért is volt kicsit sorozatzáró hangulata az epizódnak – pedig az NBC berendelte a 7. évadot -, mikor pedig biztos lett, hogy Leslie igent mond a munkára, kicsit is meg is ijedtem. Előfordult már, hogy egy-egy karakter (a 4. évadban Ben és April) másik városba költözött ideiglenesen, de azért ez most kicsit más kategória.

parks2

És persze végül jött a csavar: a Ron által felújtott harmadik emeleten rendezik be Poehler karakterének új irodáját. Viszont még mindig ott van a terhesség, ami anno Ann-nek tök jól állt, de Leslie esetében pont a legjobb poénforrásokat venné el, amik nála a munkájából adódnak. De az írók erre is találtak megoldást…

park4

… még pedig tényleg elég váratlan dolgot húztak be: ugrottunk 3 évet az időben. Leslie rohangál és intézkedik, kirúgja Jon Hamm-et, aki szintén beugrott kicsit a sorozatba, Ben valami elég komoly eseményre készül, amiről ugyan nem fedték fel, hogy pontosan micsoda, April és Andy pedig a három ikerre vigyáznak – két fiú, egy kislány. Ja, Larry pedig ezúttal Terry lett.

“Playing music is something I like to keep private. Along with my family, my conversations, and my whereabouts at all times.”

Azt hiszem, ezek után nem is várhatnám jobban a következő évadot, sőt, már előre imádom az egészet. Leslie és Ben végre családot alapítottak – ráadásul anélkül, hogy még egy terhességet vagy a “GYES-en” lévő Leslie szenvedéseit végig kellett volna néznünk. Az új, pörgősebb munka egyébként remélem, hogy a sorozatot is felrázza majd kicsit, mert idén már többször éreztem középszerűnek, mint azt el tudnám viselni. Viszont most tényleg tiszta lappal indulhatnak… és alig várom.

Értékelés: maga az epizód 10/10, kétség nélkül, az évad viszont 7/10-nél sajnos nem érdemel többet. Fura, de még Rashida Jones is elkezdett hiányozni, pedig a karaktere tényleg csak évek óta vergődött… Jerry/Larry pedig nekem néha már nagyon sok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s