RIP Zöld Pardon?

Április 9-én sokakat sokkoló közleménnyel állt elő a “leghosszabb nyári fesztivál”: ugyan azt ígérik, hogy nem örökre kell búcsúznunk tőlük, idén azonban valószínűleg ZP-s koncertek nélkül leszünk majd kénytelenek élni a mindennapjainkat.

A ZP nem tűnik el örökre, csak elvonul erőt gyűjteni, hogy akár a szezon közepén vagy jövőre, de újult erővel ismét megnyithasson valahol egy másik helyszínen. Nem szeretnénk végleg elbúcsúzni rajongóinktól, támogatóinktól és mindazoktól, akik velünk együtt élték meg ezt a felejthetetlen másfél évtizedet.”

Akármennyire fáj is a dolog, azért meg tudom érteni a szervezőket, hiszen valóban nem volt könnyű dolguk az utóbbi években – elég csak a költözésre gondolni, de a nyitás előtt is rendszeresen belekötöttek valamibe, teljesen ellehetetlenítették a működésüket.

Nem kívánunk az elmúlt pár év hibájába esni, amikor minden erőnkön felül küzdve, végül a harcban elfáradva indítottuk útjára a „Leghosszabb nyári fesztivált”. Pardon, de tisztán és erősen szeretnénk újra kezdeni a 16. szezont!”

10173563_10153985710550006_3576404396009236047_n

Először 16 évesen jártam a Zöld Pardonban, életem első Péterfy Bori koncertjén, és örök élmény marad. Mikor bezárás fenyegette őket, ott voltam a tüntetésen. Mióta Budapestre költöztem 2011-ben, nem volt olyan nyár, hogy ne látogattam volna el ZP-be, hiszen lássuk be, a legolcsóbb – emellett az egyik legkultúráltabb koncerthely, ahol a magyar zenei élet minden jelentős alakja látható/hallható volt. Tudom, hogy abszolút nem én vagyok a legnagyobb vesztese a dolognak, hiszen sosem tartoztam a hardcore ZP-sek táborába, de akkor is rosszul érint, végtelenül elszomorít, hogy ez megtörtént. Sajnálom, hogy egyszerűen nem maradt a szervezők kezében több fegyver, amivel harcolhatnának.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s