Devious Maids – kezdett a 2. évad

Visszatért a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése, a Született Feleségek készítőjének, Marc Cherry-nek új sorozata, amit eredetileg ugyan az ABC-re szántak, végül a Lifetime-on került bemutatásra. Az eleinte gyenge nézettséggel futó széria az évad végére masszív növekedést mutatott, így a második etap berendelése szinte papírforma volt – sokak örömére, hiszen a minőségre sem lehetett nagyob panasz. A drámai és komikus elemek keverése néhány elcsépelt, elnagyolt szappanoperás elemmel valami zseniális és szórakoztató végeredményt hozott, kaptunk évadrejtélyt is, a Cherry ikonikus korábbi sorozatának hangulata is vissza-visszaköszönt, egyszóval nem lehetett nem imádni az intrikus cselédeket, akik meggyilkolt barátnőjük után nyomoztak.

dev1

“I can”t be selfish, the US economy needs me.”

Az új évad első részének forgatókönyvét Marc Cherry írta, a rendezői székbe pedig az egyik producer, az ex-Született Feleség, Eva Longoria ült, és ha nem is pont ezek miatt, de a sorozat eddigi talán legjobb részét láthattuk. A nyitójelenetben visszarepültünk 15 évvel korábbanra, hogy megismerhessük az egyik új karakter “sötét titkát”, akiről azt is megtudhattuk, hogy Marisol új vőlegénye – vele együtt pedig egy creepy új cseléd is beszállt a sztoriba, akitől szó szerint a hideg futkosott a hátmon végig. A Rosie-cliffhanger-t szerencsére egy perc alatt feloldották, természetesen végül nem deportálták, börtönbe sem kell mennie, hanem LA-ben maradhat a kisfiával. De hogy kicsit felrázzuk a dolgokat, az epizód első felében még egy fegyveres betörés is történt a Powell-házban.

dev2

A karakterek helyzete egyébként egész sokat változott tavaly óta: Marisol-ról ugye már eddig is tudtuk, hogy igazából nem cseléd, új vőlegénye viszont a szokásosnál is fényűzőbb körülményeket biztosít neki. Rosie jelenleg nem dolgozik, de Spence és ő továbbra sem lehetnek együtt, hiszen Peri kifogyhatatlan forrása az újabb és újabb cseleknek/hazugságoknak, amivel maga mellett tarthatja férjét. Carmen sem porolóval a kezében rohangál már, hiszen mint Alejandro ál-barátnője, minden fényűző party-n és jótékonysági esten ott a helye – még úgy is, hogy ezzel rendszeresen megbántja Odessa-t, hiszen míg egykor barátok voltak, most már ő is csak a személyzetként tekint rá.

dev3

Valentina visszatért Afrikából – ugyan Remi nélkül, és még Zoila-nak is képes volt megbocsátani, bár kijelentette, hogy ezentúl a saját életét akarja élni. Ez jelenleg annyiban merül ki, hogy Geneviev helyett Evelyn-nél lesz cseléd, aki a betörés után újabb eyecandy-t szerzett be a ház köre, egy rendkívül jóképű biztosnágiőr személyében.

dev4

A vicces momentumok és a szokásos drámázás mellett ebben a részben több átívelő szálat (évadrejtélyt) bevezettek: egyrészt ott van Marisol új kedvese és az öngyilkos (?) volt-felesége, az őrült szobalánnyal, aki valamiért nagyon nem akarja, hogy az új páros boldog legyen, Peri ál-terhessége is okozhat még bonyodalmakat, a fegyveres betörők pedig az egyik utolsó jelenet alapján közel sem csak könnyű pénzt akartak, inkább amolyan modern Robin Hood-nak képzelik magukat. Amúgy csak nekem tűnt úgy, mintha az egyik Marisol fia lett volna? Remélem, nem, nagyon nem bírtam a srácot.

dev5

Értékelés: remek nyitás volt ez, nagyon jól egyensúlyozták az előző évad “utórezgéseit”, a jelenlegi status quo bemutatását illetve az évad főbb eseményeinek elindítását, mindezt a már megszokott, nagyszerűen megírt, frappáns párbeszédekkel (istenem, Susan Lucci egysorosain meghaltam). Nálam lazán 8/10, alig várom a folytatást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s