Pilot: Welcome to Sweden (TV4/NBC)

” – Otthagytad a jól kereső állásodat, a karrieredet, a híres ügyfeleidet New York-ban, és ideköltöztél Svédországba, hogy a lányunkkal élj. Nincsenek barátaid, nem beszéled a nyelvet és nincs munkád se.”

“-Igen.”

Bemutatták Svédországban az első (részben) angol nyelvű sorozatot, a Welcome to Sweden-t, melynek készítője, producere és főszereplője Greg Poehler, a sztori a saját élményein alapul, hiszen valóban elköltözött Svédországba, hogy a szerelmével lehessen. New Yorkban kezdünk, ahol főhősünk, Bruce, aki könyvelőként dolgozik, épp közli az egyik ügyfelével, Amy Poehler-rel, hogy sajnos új embert kell keresnie, mert ő Európába költözik, a barátnőjéhez. Tudni kell, hogy Amy és Greg a valóságban testvérek, és ahogy előbbi alakította saját magát, elképesztően vicces volt, imádom ezt a nőt.

wts1

A status quo gyorsan feláll tehát, nem hiába, az első 20 percbe bele kell mindent sűríteni, épp ezért nehéz is megítélni, hogy a későbbiekben milyen lesz a sorozat. Megismerhettük a főbb szereplőket, Bruce barátnőjét, az elragadóan szép Emma-t, illetve a lány családját, akivel ideiglenesen most kénytelenek együtt élni. A poénok többsége egyelőre az amerikai-svéd kulturális különbségekből adódtak, Bruce kényszeresen próbált beilleszkedni, szerette volna, ha mindenki megkedveli.

wts2

Ugyan a sorozat egy részét az USA-ban forgatták, valamint a készítő, Poehler is amerikai, azért figyelembe véve, hogy svéd nézőknek készült elsősorban a sorozat, nagyon sokat beszélnek benne svédül: persze nem is lenne életszerű, ha a karakterek egymás között angolul társalognának, de azért majd újranézem felirattal, mert ezekből a részekből nyilván semmit nem értettem.

wts3

Nekem mindenestre bejött a Pilot, nagyjából azt kaptam, amire számítottam. Hozzá kell tennem, hogy a sorozat alapból érdekes a nemzetközi felállás miatt, illetve nyilván nem minden nap lát az ember svéd sorozatot, ezen kívül viszont elég átlagos a végtermék – kíváncsi leszek, hogy mikor az NBC később műsorra tűzi, milyen nézettséggel fut majd.

wts4

Értékelés: 7/10 – Az újszerű koncepció miatt mindenképpen felhúztam kicsit a pontszámot, Amy Poehler cameo-ja szintén nagyon tetszett, de nem tudom, hosszútávon hogy alakul majd a minőség. Lehet, hogy imádni fogom, bőven van benne potenciál, de elképzelhető, hogy amint elmúlik az újdonság varázsa, csak egy átlagos szitkommá sikkad. Aubrey Plaza vendégszereplését mondjuk mindenképpen megvárom, de bízom benne, hogy nem kell majd kaszálnom utána sem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s