Pretty Little Liars 4×24 “A Is For Answers”

“I’m going to tell you everything that happened that night.”

Vagy mégsem… de azért mindenképpen értékelendő, hogy egy-két dologra valóban választ kaptunk. Persze arra nem, hogy ki próbálta megölni Alison-t. Vagy, hogy ki ‘A’. De a PLL történetének második legjobb fináláját kaptuk, szvsz (a 2. évadét nem übereli semmi). Szóval, lássuk mi is történt.

pll1

Az Ali-vel megbeszélt találkahelyen Noel várta a lányokat – arról mondjuk semmit nem tudtunk meg, hogy őt hogyan/mikor/miért szervezte be a lány, de egész segítőkésznek tűnt. Aztán persze megjelent Alison is, hogy mindent elmondjon a többieknek, azzal a feltétellel, hogy ha ezen az estén nem rakják össze együtt a kirakóst, és nem jönnek rá, hogy ki “A”, akkor ismét eltűnik. Csak ezúttal örökre.

pll2

Ha más nem is, mindenképpen érdekes volt, hogy megismerhettük Alison eltűnésének estéjét, ezúttal végre az ő szemszögéből is. Viszontláttuk Ian-t, Melissa-t, Jenna-t és CeCe-t is (utóbbit a jelenben, a rendőrségen). Mint feljebb is említettem, azt végül nem tudtuk meg, hogy ki támadott rá Alison-ra, azt viszont igen, hogy az anyukája végignézte az ablakból, szóval neki tudnia kell. Ráadásul ezek után ő temette el a lányát. Élve. Jó, még ha azt is hitte, hogy meghalt… de basszus, én nem tudom elképzelni, hogy valaki ezt megtegye. Még akkor se, ha esetleg a másik gyerekét, Jason-t akarná védeni. Ezt követően ugye a Ravenswood-os öreg nő húzta ki, elvitte kórházba – onnan viszont Ali megszökött, és végül Mona segített neki. Azt ugyan nem tudom, hogy Alison hogyan “emlékezhet” olyan dolgokra, amiket nem is lát(hat)ott – gondolok itt arra, hogy Mona miket csinált a másik szobában-, de mindegy is.

pll3

Akárhogy is, Spencer végre megnyugodhatott, hogy nem ölt meg senkit, a kérdés továbbra is az volt, hogy Mrs. D lehet-e “A”. Nos, a lövöldözős-házak között ugráló performansz után, amit a maszkos alak levágott, se a lányok, se én nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. Azt mondjuk már végképp nem értettem, hogy Ezra hogyen került a tetőre, illetve a szokásos “tudom, ki vagy” mondat után miért várta meg, amíg lelölvik és elájul, ahelyett, hogy csak szimplán elmondta volna Aria-nak? Persze ilyenen már tényleg nem szabad fennakadni. Aztán jött az utolsó jelenet…

pll4

A kábult (halott?) Mrs. D-t valaki egy előre kiásott sírba vonszolta, majd elkezdte betemetni. A fináléból kiderültek után engem ez valahogy nagyon megfogott… remélem, hogy azért egyszer kiderült, hogy milyen körülmények kényszeríthették a saját lánya eltemetéséhez. Annyit azért megtudtunk, hogy se ő, se Ezra nem “A” (utóbbiért szerintem örökre haragudni fogok az írókra, kivéve, ha most van bennük annyi, hogy megöljék végre a karaktert). Június 10-én jön a folytatás.

One thought on “Pretty Little Liars 4×24 “A Is For Answers”

  1. Visszajelzés: Pretty Little Liars – forog az 5. évad | Just a Boy In Motion

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s