Pilot: True Detective (HBO)

Bár a krimi/nyomozós-sorozatok soha nem vonzottak (kivételek: Cold Case, Criminal Minds első pár évadja, The Killing 1-2. évad), az HBO “A törvény nevében” c. újoncát muszáj volt bepróbálnom, hiszen gyakorlatilag csak és kizárólag pozitív kritikákat kap, Sorozatjunkie-n pedig (szinte?) minden részével kiérdemelte az olvasók által megszavazott “A hét epizódja” címet. Ugyan az első évad már véget ért, de mivel mindössze nyolc részről van szó, optimista vagyok. Viszont sajnos elég beszédes, hogy az 59 perces pilot-ot nagyjából két óra alatt sikerült befejeznem. Nekem semmi bajom azzal, ha egy sorozat lass(abb)an építkezik, de az első 30-35 perc szinte teljesen eseménytelen és érdektelen. Pedig jól indult, hiszen a gyilkosság mindenképpen szokatlan és érdekes. A színészek – az Oscar-jelölt Woody Harrelson és az Oscar-díjas Matthew McConaughey– remekelnek, a képi világ, a főcím nagyon berántós, egyszóval sok minden adott ahhoz, hogy jó legyen a True Detective, de… valahogy mégsem az.

td1

2012-ben kezdünk, két detektívet hallgatnak ki újra, egy 17 évvel ezelőtt történt sorozatgyilkossággal kapcsolatban, a történetmesélés pedig ebből adódóan flashback-es szerkezetű lesz, amit általában szintén szeretni szoktam. Az eset a fenti hulla megtalálásával kezdődött, ezért is írtam, hogy az ügy mindenképpen érdekes lehet – a rituális sorozatgyilkosságok általában azok.

td2

Nálam tényleg az epizód háromnegyedénél “találtak be”, hiszen miután feladtam, hogy ügyben történik majd előrelépés, legalább a karaktereket sikerült megkedvelnem, a vacsorás jelenet nagyon jó lett, Michelle Monaghan nagyon jól asszisztált az eseménykehez Harrelson feleségének szerepében, McConaughey előtt pedig nem győzöm emelni a kalapon. Sosem hittem volna, hogy pont tőle látok majd ennyire durván jó alakítást… tényleg, szinte megrázó, amit ebben az egy órában művelt, ráadásul a kvázi jelenbeli énjeként alig lehet ráismerni, félelmetes.

td3

Értékelés: 7/10 | Voltak 10/10-es pillanatok a pilot-ban, az alakítások bőven átlagon felüliek, de sajnos az első fél órával nem tudok mit kezdeni, ráadásul az is közrejátszik, hogy semmiképpen sem én vagyok a célközönség. A 2. részbe még belenézek, hátha beindul, de szerintem nem lesz hosszú a közös jövőnk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s