“Én nem nézem a Való Világot…”

“… csak múltkor pont ment az előzetese/bekapcsolva maradt a TV/a kocsmában ezt nyomták a meccs szünetében, és basszus, azért amit az az Aurelio csinált… meg a Dorka mondjuk nem rossz csaj, a Zsolt meg iszonyat aranyos.”

– fiktív párbeszéd a villamosról/buszról/az iskolába menet, stb.

Mert nyilván, a VV-t tényleg senki nem nézni. Az persze más kérdés, hogy a reality az RTL II-n (ami ugye kábelcsatorna, szóvak nem érhető el minden háztartásban) a 18-49 évesek között 170 és 220.000 közötti nézettséggel fut, 10-11%-os közönségaránnyal. Akkor hogy is van ez?

iza

Nem csak nálunk figyelhető meg a trash-realityk sikere, ez gyakorlatilag világszerete létező jelenség, elég csak arra gondolni, hogy pár éve az amerikai MTV mekkorát hozott a szinte null-költségvetésá Jersey Shore-ral, ami hamar a csatorna legnézettebb műsora lett, spin off-ot is kapott, sőt, egy egész brand-et építettek rá. Magyarországon mondjuk eleinte azt hihettük, hogy nem, mi ennél jobbak vagyunk, hiszen a TV2 sikeresen megbuktatta a még azóta is sok országban rendkívül népszerű Big Brother-t. Aztán az RTL Klub, anélkül, hogy drága pénzért licenszet vásárolt volna, kreált magának saját valóságshowt: így született meg 2002-ben a Való Világ, ami ugye öt évig az RTL Klub-on volt látható, az új évad az első, amit az RTL II sugároz.

ValoVilag6-naptar-4

A remek nézettség ellenére valahogy mégis úgy tűnik, hogy SENKI nem nézi a műsort, hiszen úgy fest, hogy senki szellemi szintjéhez nem méltó, ki kíváncsi az aljanép agybutító bohóckodására napi szinten? Senki, nyilván senki. Pedig első kézből biztosíthatok mindenkit, a VV vicces. Tudom, hogy ezzel most közröhejnek és utálatnak teszem ki magam, várom a lenéző/szánakozó kommenteket, az ellenvéleményeket, stb. De ezt már akkor is muszáj volt, hogy leírjam.

68669_554062_1000x700

Nem, nem rágom tövig a körmömet, hogy vajon ma este Aurelio vagy Ádám esik-e ki, nem tudom komolyan venni a valószínűleg forgatóköny-alapú drámákat, de ha egy percig elvonatkoztatunk attól, hogy tíz perce milyen lenyűgöző dokut néztünk a NatGeo-n a varánuszokról, akkor nyogodtan nevethetünk azon, hogy egy 21 éves lány tíz percig hisztérikusan zokog azért, mert elfogyott a foltnélküli pulykasonka. Mert ő csak azt eszi meg, és bassza meg mindenki.

20131219valo-vilag-istenes-bence-lilu1

Persze az is lehet, hogy bennem van a hiba, amiért remekül szórakoztat, ahogy ezek az emberek így élnek. De valamiért én ettől nem tartom magam butának, kétlem, hogy bármilyen komolyabb következménye lenne a dolognak a személyiségfejlődésemre… illetve majd meglátjuk. De ha ez a kis írás akár csak egy embernek segít a VV coming out-jában, már megérte. Mármint, csak szerintem sokkal cikibb letagadni, hogy nézel valamit, mint az, hogy nézel valamit?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s