Shameless 4×08 “Hope Springs Paternal”

“For 20 bucks… I’ll tell you what happened last week on Shameless.”

tumblr_n2a04cVvE41r4l0w1o8_1280

Oké, más is úgy érzi, hogy meghalt, a “Szégyentelenek” új része után? Remélem, mert én abszolút. De komolyan, Fiona drámája, Kevin és Veronica gyerek-problémája, Lip kényszerű felelősségvállalása és az egész Ian+Mickey dolog… tényleg úgy éreztem, hogy ez sok az én kis lelkemnek, ilyen érzelmi hullámvasút után legalább egy üveg vodkával és egy doboz cigivel tudok csak továbblépni. 🙂

shame1

Fiona -bár megúszta a börtönt – házi őrizetben van, egyedül még a szemetet sem tudja kivinni, nem tud dolgozni (nem mintha lenne munkája), ráadásul el kell viselnie, hogy Lip magára vállalta a családfő szerepét, ezzel gyakorlatilag minden pillanatban az orra alá dörgölve, hogy mekkora hibát követett el. Carl és Debbie is látszólag jól megvannak nélküle, Kevin-t és V-t leköti a terhesség. Örülhetne neki, hogy Ian visszatért, de a öccse olyan félelmetesen furcsán viselkedik, hogy igazából nem csodálom, hogy ez sem vigasztalja. A jelenet, mikor egyedül maradt és körbejárta a ház szobáit és minden testvérének jó éjszakát kívánt, majd Liam kiságyába feküdt le sírva… Emmy Rossum egészen remek színésző, amihez csak némi pluszot ad hozzá, hogy emellett gyönyörű is.

shame3

Mickey közben folytatja a TV-történelem legjelentősebb karakterfejlődését: amikre ebben az epizódban képes volt Ian-ért, istenem, ez a fiú egyszerűen elképesztő, Noel Fisher alakítása pedig szintén nagyon jó. Mégsem feltétlen az örömöm, hiszen Ian a visszatérése óta tényleg annyira furcsa, hogy nem sejtek sok jót. Ráadásul úgy fest, igazán nem is értékeli Mickey tetteit, áldozatait, próbálkozását.

“- Tegnap ismerkedtetek meg, vagy együtt vagytok?

– Együtt vagyunk.”

shame4

A történések legnagyobb áldozata azonban talán mégis csak Lip. A Gallagher család első tagja, aki egyetemre ment, de ahogy várható volt, nagyon rövid idő után választás elé került: folytatja a tanulmányait egy szebb jövő reményében, vagy Fiona példáját követve ő is felad mindent, hogy a család egyben maradjon. És míg jelenleg próbál mindenhol helyt állni, kétséges, hogy ez bírja-e örökre csinálni. Szerencsére az epizód vége alapján talán újra elkezd bízni Fiona-ban, ezzel pedig jelentős terhet vehet le a válláról.

shame5

Ha nem is a sorozat, de az évad eddigi legjobb epizódját kaptuk. Idén a szokásosnál tovább tartott, hogy minden szál beinduljon, ami többek között annak is köszönhető, hogy Cameron Monaghan filmet forgatott, így az első pár részből kimaradt. Így túl az évad felén továbbra is kérdés, hogy Frank vajon túléli-e az évadot, bár meglepne, ha meghalna. Akárhogy is, legalább ő szolgáltat pár vicces jelenetet, a legidősebb lányát játszó Emily Bergl pedig remek partner neki ebben, őt már a Született Feleségekben is nagyon szerettem. 9/10

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s