Pilot: Resurrection (ABC)

Komolyan nem értem: az ABC idén már a sokadik remek pilottal rukkol elő, mégis, képesek minden drámájukat megbuktatni. Egyrészt a nézettségeik tragikusak, de általában a sztori is le szokott ülni. Viszont talán itt a kivétel. Tegnap este mutatkozott be ugyanis a francia “Les Revenants”-ra több ponton hasonlító “Resurrection”, ami nemhogy megtartotta az őt felvezető “Once Upon a Time” nézettségét, de csaknem megkétszerezte azt (13.31M; 18-49: 3.6). Emellett pedig maga a Pilot is remek lett. Persze ne kiabáljuk el, az ABC így is képes lesz valahogy elronatni az egészet.

res1

Adott egy 8 éves kisfiú, aki Kínában, egy szántóföld közepén tér magához. Senki nem tudja, hogy került oda, ő meg nem túl beszédes, annyit sikerül csak kideríteni, hogy a neve Jacob, és amerikai  – így az USA-ba küldik, ahol már azt is ki tudják szedni belőle, hogy egy Arcadia nevű helyen él. Mikor végre hazaviszik, mégsem teljesen felhőtlen az öröm, ugyanis kiderül: tényleg élt ott egy Jacob nevű kisfiú, csak sajnos 32 éve meghalt egy balesetben, a nagynénjével együtt. Ehhez vegyük hozzá, hogy a baleset lehet, hogy nem is teljesen baleset volt. Durva, ugye?

res2

Egyébként nem véletlenül hoztam fel a Les Revenants-t, hiszen Jacob nem az egyetlen halott, aki visszatér, itt sem klasszikus értelembe vett zombikról van szó, és a kisvárosi légkör is stimmel. Ennek ellenére nem direkt remake-ről van szó, a Resurrection elvileg egy könyvadaptáció.

res3

A színészek közül van több ismerős arc is (Omar Epps, Samaire Armstrong), a képi világ az országos sorozatokhoz képest meglepően szép, és egyébként ez a bevezető negyven perc kellően feszes és izgalmas lett, az én várakozásaimat bőven felülmúlta, szóval 8,5/10-et adnék, ha pontoznom kéne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s