Girls 3×09 “Flo”

“Here’s what I have to say about being married. Someday you will look at him, hating him with every fiber of your being, wishing that he would die the most violent death possible. It will pass.”

girls1

Lena Dunham ismét megcsinálta. Nem is maga a rész, hiszen kivételesen se nem ő írta, se nem ő rendezte, hanem inkább a koncepció a durva, amit pont múltkor említettem a Looking esetében: úgy csinálni filler-t, hogy inkább egy független, indie rövidfilmnek hasson. Ezt egyébként a “Csajok”-ban már korábban is eljátszották, de talán ez a mostani sikerült a legjobban.

girls3

Hannah-t felhívta az anyukája, hogy a nagymamája haldoklik, azonnal utazzon oda, hogy együtt legyen a család. Ez az alaphelyzet önmagában drámai epizódot sejtetett, de végül nem is a halál, a szeretteink elvesztése került a középpontba, hanem a család, testvérek eltávolodása, és a mélyen húzódó ellentétek, konfliktusok, amik Hannah családjában három generációt hálóznak be.

girls4

Azért sem nevezném fillernek, mert beleillet a történet menetébe, nem kerülhetett volna bármikor adásba, ráadásul több konfliktust is felvetett (pl. házasság), amivel gondolom a későbbiekben még foglalkoznak majd. Ja, és hozzá kell tennem, hogy Adam Driver milyen durván sokat fejlődött a kezdetek óta. Mármint színészileg. Imádom.

One thought on “Girls 3×09 “Flo”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s