Pilot: Mind Games (ABC)

Kicsit elfogultan ültem neki az ABC újoncának, mivel a ’93-as “Tiszta Románc” óta Christian Slater életem egyik legnagyobb plátói szerelmem. Ehhez még hozzá kell tennem, hogy az első 15-20 percnél még úgy gondoltam, hogy wow, ez legalább 8-9 pontot kap a 10-ből, hiszen a történet és a legtöbb karakter is bejött (leszámítva a szerelmi dráma/kavarás részeket), de sajnos a rész második fele már sokkal közepesebb, kommerszebb lett, így az összkép közel sem tökéletes. Részletesebben a kép alatt folytatom.

mind1

Slater és Steve Zahn egy problémás testvérpárt alakítanak: míg előbbi börtönben ült, utóbbi bipoláris személyiségzavarral küzd, ráadásul nemrég rúgták ki, amiért viszonyt folytatott egy diákjával. Ők próbálnak most közös üzletbe vágni, ami a manipuláción, “elmetrükkökön” alapul, ügyfeleinek pedig gyakorlatilag alternatívát kínál a sors helyett. Persze szigorúan pszichológiai, tudományos módszerekkel. Hozzájuk csatlakozik még két barátjuk, egy színésznő és Slater karakterének, Ross-nak a volt felesége, aki valamiért nagyon jó hatással van a tesó, Clark betegségére.

mind4

Az első ügy a beteg kisfiúval kellően szívbemarkoló lett, az írók és a színészek is megmutathatták, hogy körülbelül mire kell számítanunk: igazából egész jó szórakozás, főleg, ha nem fogják erőltetni a romantikus szálak okozta konfliktusokat, bár erős, önálló női főhős hiányában az ABC valszeg ezt fogja bevetni a célközönsége megtartására. Az alig 3M-es össznézettség és 1.1-es demó viszont nem ígér sok jót, az idei TV-s szezonban ez a csatorna 5. drámája, ami gyakorlatilag már a premierrel megbukott. Én azért reménykedek.

Értékelés: 7/10 – lehet ez még jobb is, ha megtalálják a megfelelő egyensúlyokat, de alapvetően pozitív az összkép. És persze Christian Slater ❤

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s