Pilot: About a Boy (NBC)

Nem túl sok elvárással ültem le az NBC új, “About a Boy” címre hallgató sziktomjának pilotja elé, mivel egyrészt nem volt sok háttérinfóm a sorozattal kapcsolatban, másrészt általában ki nem állhatom a gyerekszínészeket (üdítő kivétel volt mondjuk Abigail Breslin a 2006-os “Little Miss Sunshine”-ban), így alapból hátránnyal indult nálam a széria. Ehhez képest… wow. Eléggé tetszett, amit láttam.

aab

Nick Hornby “Egy fiúról” c. könyve alapján ugye 2002-ben már készült egy filmadaptáció, Hugh Grant-tel a főszerepben, amit ugyan nem láttam, de ha jól tudom, kb. most ez láthatjuk majd vissza TV-s környezetben, ráadásul szitkomként. Will szerepében most David Walton-t láthatjuk, aki ugyan nagyon helyes és a New Girl-ben is imádnivaló volt, de az elmúlt közel 10 évben minden egyes sorozata első évados kasza volt, szóval ő mondjuk akár rossz ómen is lehet. Pedig itt is nagyon jól működik a karaktere, ahogy az Oscar-díjra jelölt Minnie Driver is telitalálatnak bizonyult – a kisfiút alakító Benjamin Stockham-ról nem is beszélve. De mondjuk ki ne szeretne egy megilletődött 11 évest, aki egy nevetséges kardigánban énekel One Direction-t? Ugye.

aab2

Az értékeléssel viszont bajban vagyok, hiszen itt is fennáll a nem is olyan szokatlan “a sorozat teljesen más lesz, mint maga a Pilot”, hiszen itt szinte 100%-ban csak az alaphelyzet megteremtésére ment el a játékidő, gyorsan, 20 percben futottak le minden kört, hogy gyakorlatilag az 1×02-ből derüljön majd ki, hogy mire is számíthatunk. Szóval, bár nyugodt szívvel kiosztok egy 8/10-et, majd a folytatás dönti el, hogy nézős marad-e a sorozat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s