Girls 3×07 “Beach House”

” I am okay. I may not seem okay, and I may not be okay now, but I am, like, OKAY.”

Míg múlthéten pont arról áradoztam, hogy a Girls milyen remek részeket produkál sorra a harmadik évadban, most meg kell jegyeznem, hogy a sorozat eddigi leginkább “megrendezett” vagy inkább “beállított”, nem-igazi epizódját hozta. Legalábbis mindenképp ilyennek indult.

girls1

A nyitó jelent valamint mikor négyesben voltak a medencénél felváltva emlékeztetett a Született Feleségekre és valami random tinisorozatra – ami persze nem feltétlenül baj, de a Csajokat nem ezért szerettem meg, hanem a naturalisztikus őszinteség, a nyers elbeszélés miatt. És oké, hogy eddig zavart, hogy a négy főszereplő szinte semmilyen interakcióba nem került az eddigi hat rész alatt, most olyan hirtelennek tűnt ez az egész, hogy kissé hiteltelenné vált. Az pedig szintén beszédes, hogy a korábban abszolút mellékkarakter Ray már szinte hiányzott az első 10-15 percben. Aztán újra feltűnt a színen Elijah… és megmentett mindent. Mármint közvetetten.

girls2

Nem konkrétan az ő jelenléte mentette meg a részt, bár örültem, hogy ismét látom, inkább arról volt szó, hogy ő kellett a történések dinamikájának felpörgetéséhez. Ő okozta anno a törést Hannah és Marnie barátságában, ő kellett ahhoz, hogy ezt az ellentétet egyszer és mindenkorra maguk mögött hagyhassák.

girls3

Ez viszont nem sikerült teljesen. Mikor a négy lány egymásnak esett… istenem, csodálatos volt! Főleg Shoshanna lepett meg, aki eddig egyértelműen a legkevésbé hangsúlyos főszereplő volt. Most aztán kiállt magáért, Zosia Mamet pedig bebizonyíthatta, hogy nem csak a szakmában híres apukája garantálja neki a sikereket. Jessa háttérbe vonulása is érdekes volt, azt hittem, hogy kapni fog az alkalmon, hogy végre balhé van, de inkább Hannah, Marnie és Shosh keltek ki magukból.

girls4

És bár biztos lesznek még ennek következményei, aranyos volt, ahogy másnap együtt álltak neki takarítani a buli után. Nem szóltak egymáshoz, de segítették a másikat – ez pedig mindent elmondott, és visszatért az a fajta naiv báj és őszintéség, amiért megszerettem a sorozatot.

girls5

Kíváncsi vagyok, hogy a maradék pár epizódra visszatérnek-e a “négy barátnő New York-ban”-féle megközelítéshez, vagy mindenki megy tovább a saját útján, még ha ez azt is jelenti, hogy sok közös pontja nem lesz a karaktereknek. Marnie és Ray kapcsolata mondjuk nekem nem tetszik, nagyon erőltetett és felesleges, Hannah és Adam viszont még rengeteg potenciált rejt magában. Ha pedig végre Shoshanna és Jessa is kapna rendes történetet… én már tökéletesen elégedett lennék.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s