The Carrie Diaries – Vége a 2. évadnak

…és a soroztanak is? Meglátjuk, mindenesetre az esély sajnos megvan rá, hogy most láttuk utoljára a fiatal Carrie-t. A finálénak egyébként vastagon volt “lezáró” jellege, a készítők is nyilván tisztában vannak vele, hogy a gyenge nézettségi adatok nem sok jót sejtetnek. Nem kaptunk cliffhanger-t, inkább olyan a békés, “a kamera kihátrál, és minden megy tovább…” véget ért a történet. És imádtam.

tcd1

Elballagott a ’86-os évfolyam, Carrie, Walt, Mouse, Donna és Maggie maguk mögött hagyva a gimnáziumot, nekikezdhetnek felnőtt életük első lépéseinek – és hibáinak, természetesen. Míg a többség az egyetemre készül, Carrie az NYU helyett a munkát választotta, az apukája szankciói ellenére is. Elvégre mi rossz történhetne? Mondjuk kirúgják az első napján, az egyetemi pótjelentkezés határidejét pedig három nappal kési le? Aúcs.

tcd2

Itt jegyezném meg, hogy a (fiatal) színészek mennyit fejlődtek a Pilot óta: a korábban is kiemelkedő AnnaSophia Robb szerintem már gyakorlatilag bárhol megállná a helyét, de Brendan Dooling (Walt) is remekül megbirkózott a karakterének írt, az egész évadon át húzódó jellemfejlődéssel, aminek végére megkapta a megérdemelt happy end-et. Az általam korábban sokat kritizált Katie Findlay -t (Maggie) is egészen megszerettem mostanra, de még Lindsey Gort (Samatha) is tartogatott meglepetéseket.

tcd3

Ja, és hogy mik történtek: Larissa az esküvőjére készült, Carrie pedig Miami-ba, Sebastian-nel. Mouse és West kibékültek – nem jöttek újra össze (szerintem), de rendezték a nézeteltéréseiket egy csók mellett. Maggie-nek volt egy kis megcsalás-parája az új fiúja miatt, de végül lánykérés lett belőle, sőt, még Samatha is révbe ért Elliot-tal. Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor egyedül Carrie szálán alakultak rosszul a dolgok, hiszen elküldték a magazintól, nem járhat egyetemre és Sebastian-nel is “szakítottak”. De ezeket leszámítva ott maradt New York-ban, ami mindig is az álma volt, a barátaival lehetett, szóval… ahogy vesszük.

tcd4

Többször leírtam már, de most újra megteszem: a TCD ezalatt a 13 epizód alatt olyan szinten sokat fejlődött, hogy az valami hihetetlen. A Szex és New York árnyékából 100%-ig kilépett, önálló életre kelt, és sokszor olyan feelgood részeket szállított, hogy tini dramedy-k királyához, a Narancsvidékhez is felért. Nagyon jól bántak a karakterekkel, eltalálták az arányokat, kellően pikáns jeleneteket fűszereztek iszonyatosan jól eltalált zenékkel. Walt karakterével az LMBT közösség olyan meleg-szálat kapott, amit még nem is nagyon láthattunk TV-sorozatban: ilyen árnyaltan bemutatni egy homoszexuális fiatal gyötrődését, le a kalappal. Nagyon sajnálnám, ha itt véget érne a sorozat, bár az “érettségit követően” általában mélyrepülés szokott következni, de hátha pont a Carrie naplója lenne a kivétel…

Értékelés: 2×13 – 7/10; 2. évad – 8,5/10

One thought on “The Carrie Diaries – Vége a 2. évadnak

  1. Visszajelzés: Berendelt a CW | Just a Boy In Motion

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s