Shameless – Kezdett a 4. évad

Hű, elég régen láttuk utoljára a Gallagher családot, az idei évet pedig kissé hiányosan kezdték: Ian a hadseregben, Lip egyetemen (végre!), Frank eltűnt (ismét), és Jimmy – bár ő nem Gallagher – pedig már nem nagyon fog többet visszatérni. Állandó szereplői státuszt kapott közben egyébként Mickey és Mindy is, valamint Fiona új pasija, Mike, akire annyira mondjuk nem emlékeztem tavalyról.

Image

Mivel Sheila mellett már se Karen, se Jodi se a kisbaba nincs, a sorozatért három Emmy-re jelölt Joan Cusack szerepe idén talán még jelentéktelenebb lesz – bár ő még a legkisebb, egy mondatos jelenetekből is képes többet kihozni, mint mások… másból.

Aztán persze jöttek a kiszámítható dolgok: Frank visszajött – vagy sokkal inkább visszahozták, Lip-nek problémái vannak az egyetemen (vajon meddig bírja?), Veronica és Kevin sem “úszták meg” teljesen a terhesség dolgot, egyedül Fiona boldog talán 100%-ig. És Carl. Ja, és Debby nagyon aranyos ezzel a fiúval. Úristen, mennyien vannak még?

Image

A legrosszabb egyébként talán még így is Frank-nek. Illetve elvileg, hiszen nihilista, igénytelen életmódjával talán fel sem fogja (biztosan nem), hogy ezúttal tényleg az életébe kerülhet, ha nem változtat – márpedig nem igazán fog, ahogy eddig láttuk.

És a legnagyobb hiányérzet? HOL VAN MÁR IAN? Oké, menjen el katonának, de egy hétnél tovább ne bírja már! Az első feltűnésekor hitte amúgy valaki, hogy Mickey-t majd azért fogjuk sajnálni, mert a szerelme itthagyta, hogy katonának álljon? Vagy hogy egyáltalán bármi miatt sajnálni fogjuk? Nem hiszem… ebben a részben meg talán ő volt a legaranyosabb/legszerethetőbb.

Image

A 4. évad felállása eltér az eddig megszokottakétól: még sosem széledt szét ennyire a család, Frank sem volt még ilyen rosszul, Sheila sem volt ilyen egyedül, Jimmy pedig még sosem volt… halott? Kíváncsian várom, merre fut majd ki az évad, meddig lesz (lehet) boldog Fiona, és vajon Mickey és Ian együtt lehetnek-e valaha is, rendesen? Ja, és a legfontosabb: vajon az írók meg merik ölni Frank-et? Meglátjuk. 7/10

2 thoughts on “Shameless – Kezdett a 4. évad

  1. Visszajelzés: A héten történt! (2013. 01. 11.) | Just a Boy In Motion

  2. Visszajelzés: Shameless – kezdett az 5. évad | Just a Boy In Motion

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s